Succesvol je eerste huis kopen, zo doe je dat!

Je eerste huis kopen is een spannende gebeurtenis. Sterker nog, het brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Waar wil je wonen, wat is het aanbod en hoe zit het met de financiën? Kortom: een huis kopen is een ingrijpende gebeurtenis en superspannend! Het in kaart brengen van je wensen en doelen helpt je om succesvol je eerste huis te kopen.

Op weg naar je eigen stek: waar moet je aan denken bij het kopen van je eerste huis?

Heb je plannen om binnenkort vanuit je ouderlijk huis te verhuizen naar een koopwoning? Ga je samenwonen met je partner en besluiten jullie om samen op zoek te gaan naar een koophuis? Met de juiste tips en wensen wordt het eenvoudiger om een woning te kopen. Wij nemen je bij de hand en laten je zien hoe je dit zorgvuldig aanpakt. Lees je mee?

Waar begin je bij een huis kopen?

Start bij een woning kopen met het inventariseren van je wensen en doelen. Waar wil je graag wonen, hoe groot dient een woning te zijn, vind je een tuin belangrijk en wat voor type woning spreekt je aan? Het helpt om dit soort zaken op papier te zetten om je toekomstdroom inzichtelijk te maken. Bovendien heb je zo ook helder in beeld waar je koophuis en de omgeving zoal aan moeten voldoen.

Financier de aankoop van je eerste huis

De aankoop van een huis financier je meestal met een hypotheek, tenzij je voldoende eigen geld hebt om het volledige aankoopbedrag te bekostigen. Behalve de hypotheek ben je ook geld kwijt aan de kosten koper. Dit zijn alle kosten die je kwijt bent om eigenaar te worden van de woning. Gemiddeld is dit vier tot zes procent van de woningwaarde. Daarnaast betaal je kosten aan de notaris, een hypotheekadviseur en krijg je te maken met overdrachtsbelasting. Van dit laatste ben je vrijgesteld wanneer je jonger bent dan 35 jaar en een huis koopt onder de € 440.000,-.

Win financieel advies in

Wil je weten wat je precies kan betalen bij een huis kopen? Een hypotheek afsluiten doe je door het inschakelen van een erkend hypotheekadviseur. Deze persoon geeft persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek en bemiddelt tussen de hypotheekverstrekker en jou. De adviseur maakt een berekening op basis van je/jullie inkomen. Op die manier weet je zeker dat je een hypotheek vindt die ook financieel bij je past. Het is daarom altijd raadzaam om een afspraak in te plannen bij een hypotheekadviseur.

Vind je droomhuis dankzij een aankoopmakelaar

Heb je een woning op het oog? Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een huis, want hij of zij is goed op de hoogte van de lokale woningmarkt. Bovendien heeft een aankoopmakelaar vaak veel connecties waardoor je de kans vergroot op het vinden van een koophuis dat aan je wensen voldoet. Tot slot ziet een aankoopmakelaar veel meer dan jij als woningzoekende en daarmee voorkom je het kopen van een 'kat in de zak'!

Met goed gevolg een huis kopen? Aarzel niet langer, maar maak een afspraak met de hypotheekadviseur en makelaar in je zoektocht naar je droomhuis!

Total
0
Shares
Previous Article

De beste merken schroefbits voor jouw bouwproject

Next Article

Wat bepaalt de maandelijkse kosten van een stacaravan?

Related Posts