Wees slim en bespaar geld door verzekeringen te vergelijken

Je hoeft geen genie te zijn om snel en gemakkelijk geld te kunnen besparen. Het vergelijken van je lopende verzekeringen met het huidige aanbod van verzekeraars is een goede eerste stap om maandelijks geld over te houden. Kijk bij de verzekering auto niet alleen naar de premie die je betaalt, maar ook naar de gekozen dekking. Bij de aankoop van je auto koos je wellicht voor een allrisk autoverzekering, daar je het risico op hoge kosten bij schade wilde vermijden. Nu de auto een paar jaar ouder is, volstaat wellicht een WA-verzekering met beperkt casco of zelfs zonder casco. Dit levert al snel een besparing van enkele tientallen euro’s per jaar op.

Aanvullende verzekeringen voor je auto

Niet alleen het vergelijken van de basisverzekering voor je auto via een website als Autoverzekering.nl helpt je geld over te houden. Kijk ook nog eens naar de aanvullende verzekeringen waar je in het verleden voor hebt gekozen. Denk hierbij aan een inzittendenverzekering; een verzekering die uitsluitend interessant is voor mensen die vrijwel dagelijks met anderen in de auto zitten. Neem je slechts sporadisch een passagier mee? Kies in dat geval voor het stopzetten van deze verzekering.

Naast de aanvullende inzittendenverzekering is ook de rechtsbijstandverzekering voor verkeerssituaties populair. Gebruik je jouw auto maar een paar keer per maand en uitsluitend in rustige gebieden? In dat geval weegt de premie van zo’n rechtsbijstandverzekering mogelijk niet op tegen het risico wat je hiermee dekt.

Vergelijken van je woonverzekeringen

Waar je met het vergelijken van je lopende autoverzekering al snel tientallen euro’s op jaarbasis kan besparen, loont het ook om te kijken naar je woonverzekeringen. Het gaat hierbij om je opstalverzekering in het geval van een koopwoning en daarnaast een inboedelverzekering voor zowel een huur- als koopwoning. Past de dekking nog bij je huidige woonsituatie? Biedt een andere verzekeringsmaatschappij een voordelig alternatief aan voor je lopende woonverzekering? Net als bij het vergelijken van een autoverzekering, kun je ook voor het vinden van de beste woonverzekering een online vergelijkingstool gebruiken. De nieuwe verzekeringen sluit je direct af vanuit zo’n tool.

Tip: kijk goed naar de dekking bij diefstal van elektronica uit je woning. De dekking die verzekeraars bieden is hierbij vaak beperkt. Soms kan een aanvullende verzekering voor je laptop, tablet en telefoon een slimme keuze zijn. Het helpt je geld te besparen bij diefstal of schade aan deze apparaten.

Total
0
Shares
Previous Article

De sleutel tot online klantloyaliteit: Het versterken van de digitale band met jouw klanten

Next Article

Een probleem met je werkgever? Op deze manier kan een rechtsbijstandverzekering je hulp bieden

Related Posts