A-serie vs. S-serie: welke Samsung-smartphone is het beste voor jou?

Een nieuwe smartphone kopen kan een hele onderneming zijn. Net wanneer je alvast hebt besloten welk merk je wil, word je overweldigd door de verschillende types. Samsung is een van de beste smartphone merken op de markt, maar hieronder kan je in detail lezen welke series – de A-serie of S-serie – het best bij jouw past.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Er zijn meerdere verschillen tussen the A-series en S-series. Hieronder volgen wat details, maar kort gezegd bestaat de A-serie uit meer simpele modellen. Ze kosten daardoor iets minder, maar hebben niet zoveel functionaliteit als de S-series. Wat wel belangrijk is, is het nummer na de naam. Hoe hoger het nummer, hoe recenter het model. Een A-series met 40 in de naam is dus theoretisch wel wat moderner dan een oudere S-serie. Soms staat er ook nog een woord achter zoals 'plus'. Dit zijn de nog betere modellen.

Qua concrete verschillen zit het bij deze smartphones vooral in de camera en de snelheid. De S-series zijn allemaal smartphones met een deluxe camera voor wie veel foto's maakt. Ze zijn ook sneller op het internet of bij het gebruiken van veel apps tegelijk. Dit is beter voor jonge mensen of mensen die hun gsm continu gebruiken. 

 Verder is het design van een S-serie model wat dunner en moderner, maar ook meer fragiel. Je kan het best een case aanschaffen. Het scherm van de S-serie is doorgaans een tikkeltje groter, wat handig is als je veel video's kijkt of door social media scrolt. Bij de S-series modellen gaat de batterij wat minder lang mee, maar het duurt ook minder lang om hem op te laden en hij kan draadloos opgeladen worden, wat het gebruiksgemak wel verhoogt.
 

In welk opzicht komen ze overeen?

Uiteraard zijn beide de S-serie en de A-serie top producten van Samsung. Beide series hebben modellen die je kan krijgen in verschillende kleuren en met een verschillende hoeveelheid opslagruimte. De prijs tussen deze modellen kan dus serieus verschillen. De Samsung smartphones hebben een slot voor een SD kaart en een micro pin, een accu die de hele dag meegaat, en hoge kwaliteit beeldschermen die levendige kleuren opleveren. 
 

Hoe kies ik het beste?

Voor welke serie en model je uiteindelijk kiest, hang best af van waar je de smartphone uiteindelijk gaat gebruiken. Ben je iemand die je gsm vooral gebruikt voor communicatie (zoals bellen en sms) en minder het internet? Dan is de A-serie voor jou. Ook als je een kleiner budget hebt of misschien al een echte digitale camera hebt en dus geen telefoon nodig hebt die dezelfde functies heeft, is de A-serie vast beter. Maar voor mensen die constant op het internet zitten, veel foto's maken, of belang hechten aan een modern, strak design, is de S-serie de juiste keuze.

Hoe dan ook vind je bij Samsung zeker de smartphone van je dromen, aangezien het merk zoveel opties heeft. Binnen elke serie zijn verschillende modellen, dus ze hebben voor ieder wat wils.

Total
0
Shares
Previous Article

Financial lease voor ZZP'ers: bereken je kansen op succes

Next Article

De voordelen van urenregistratie voor het bedrijfsleven

Related Posts