Beleggen in Edelmetaal: Waarom het een interessante investering is

De wereldeconomie kent een periode van onzekerheid en volatiliteit. Beleggers zijn daarom op zoek naar alternatieve investeringsmogelijkheden om hun portefeuilles te beschermen tegen de effecten van een economische recessie. Een van deze alternatieve investeringsopties is beleggen in edelmetaal. In dit artikel bespreken we waarom beleggen in edelmetaal bij Doijer & Kalff een interessante investering kan zijn.

Inflatiebestendig

Een van de belangrijkste voordelen van beleggen in edelmetaal is dat het een bescherming kan bieden tegen inflatie. Inflatie is het proces waarbij de prijzen van goederen en diensten stijgen, terwijl de waarde van geld afneemt. Edelmetalen zoals goud en zilver hebben een beperkte hoeveelheid in de aarde en zijn dus relatief schaars. Hierdoor behouden ze hun waarde beter dan andere investeringen in tijden van inflatie. In tegenstelling tot papieren geld kunnen edelmetalen niet zomaar bijgedrukt worden waardoor de vraag naar goud, zilver en dergelijke gelijk blijft.

Diversificatie van uw portefeuille

Een andere reden waarom beleggen in edelmetaal aantrekkelijk kan zijn, is diversificatie. Het toevoegen van edelmetaal aan uw portefeuille kan helpen om uw beleggingen te spreiden en uw risico's te verminderen. Dit komt doordat edelmetaal historisch gezien een lage correlatie heeft met andere beleggingscategorieën, zoals aandelen en obligaties.

Bescherming tegen economische recessies

Edelmetaal wordt vaak beschouwd als een veilige haven-investering. Dit betekent dat wanneer de economie in gevaar is, de vraag naar edelmetaal toeneemt, wat kan leiden tot prijsstijgingen. In tijden van onzekerheid kan beleggen in edelmetaal een manier zijn om uw portefeuille te beschermen tegen de effecten van een economische recessie.

Potentieel voor groei

Hoewel het rendement van edelmetalen de afgelopen jaren niet zo hoog was als die van aandelen of andere activa, kan het potentieel voor groei nog steeds aanwezig zijn. Uiteraard zijn de winsten op de korte termijn mogelijk minder groot dan bij andere beleggingsproducten. Edelmetaal als investering is een kwestie van een lange termijn strategie en op de lange termijn kunnen prijsstijgingen voor groeiende winsten zorgen.

Kies de juiste manier van beleggen in edelmetaal

Hoewel beleggen in edelmetaal veel voordelen biedt, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Zo kan je fysiek goud of zilver aanschaffen, of je kan beleggen in beleggingsfondsen die de prijs van edelmetalen volgen. Voor de meeste beginnende beleggers is het slim om te kiezen voor een fonds of ETF. Dit voorkomt dat je diefstal en opslag van fysiek edelmetaal op jouw schouders hoeft te nemen en de kosten lager zijn.

Ga voor meer informatie over beleggen in edelmetaal naar  www.doijerkallf.nl

 

Total
0
Shares
Previous Article

Hypotheken: Het belang van hypotheek data netwerk en hypotheekadviessoftware

Next Article

10 leuke activiteiten om met je gezin op de fiets te doen

Related Posts