Rusland gaat crypto reguleren. Wat betekent dat?

Crypto’s: ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze financiële wereld. Wat ooit begon als een frappant middel waar over gelachen werd als je erin investeerde, is uitgegroeid tot een enorm populaire digitale munt met veel aanzien én betaalmogelijkheden. In veel landen was het legaal om crypto’s aan te schaffen, maar nog niet in Rusland. Sterker nog: Rusland probeerde voor een lange tijd crypto’s te verbieden. Zo zou er een verbod komen op Bitcoin, Ethereum, en zelfs op het minen van crypto’s. Dat dit verbod er misschien aan zat te komen, zorgde ervoor dat er wat meer angst onstond rondom Bitcoin en de koers. Toch blijkt dat Rusland nu van plan is om crypto te reguleren, en niet meer te verbieden. Wat betekent dat voor Bitcoin in de toekomst?

De regulatie van crypto’s

De directeur van het financieel beleid bij het Russische ministerie van Financiën, Ivan Chebeskov, heeft zich namelijk uitgesproken over crypto’s, zoals de BTCUSD die verhandeld wordt op Plus500. Hij vindt namelijk dat crypto’s niet verboden moeten worden, maar dat ze simpelweg gereguleerd zouden moeten worden. Dit zei hij op een grote cryptoconferentie. Op het moment dat Rusland namelijk een verbod zou toepassen, zou het land simpelweg flink achter te komen liggen op het gebied van online technologie en industrie. Wanneer zo’n groeiende industrie zoals crypto eigenlijk wordt verbannen, dan zou Rusland enorm achterlopen. Daarnaast zegt hij ook dat het niet aan Rusland zou moeten zijn om te bepalen wat wel en niet mag op dit gebied.

selective focus photo of Bitcoin near monitor

Als valuta erkennen

Als Rusland crypto gaat reguleren, dan betekent dit dat het land het ook officieel als een valuta erkent. Dat betekent dat het ook wordt opgenomen in de wet- enregelgeving. Rond 18 februari zou er een wetsontwerp klaarliggen over de “ciculatie van digitale valuta in de Russische Federatie, waarin cryptocurrencies worden erkend als een analoge van valuta’s, en niet van digitale financiële activa”, aldus de Russische krant Kommersant. Dat roept natuurlijk de vraag op: wat maakt dat Rusland deze keuze heeft gemaakt?

De beweegredenen

Heeft Rusland er baat bij om crypto’s te reguleren? Ja, zeker. Het bezit aan verschilende cryptocurrencies onder russen werd eerder al een keer geschat op 200 miljard dollar (!). Op het moment dat crypto’s gereguleerd worden, kan de overheid daar belastingen op heffen. Oftewel – dat kan de Russische regering financieel gezien veel opleveren. Door deze keuzezou de opbrengst voor de Russiche overheid namleijk kunnen oplopen tot 1 biljoen roebels. Oftewel: 11 miljoen euro. Niet mis, dus.

Zelf in crypto investeren?

Overweeg je zelf om in crypto te investeren? Dan is het slim om van tevoren wat boeken te lezen over crytpo’s en hun werking. Zo leer je over verschillende soorten crypto’s en kom je er achter welke het beste bij jou en je wensen past. Op basis hiervan kun je een keuze maken waarin je wil investeren. Let wel: investeren brengt altijd risico’s met zich mee. Lees je hier van tevoren over in en zorg altijd dat je alleen geld investeert wat je kunt missen, en je niet nodig hebt voor primaire levensbehoeften.

Total
0
Shares
Previous Article

Raamdecoratie voor in de woonkamer

Next Article

Wat kunnen we verwachten van Cardano in 2022?

Related Posts