Wat moet ik weten over bedrijfsautoverzekering afsluiten?

Wie met een bedrijfsauto de openbare weg op wil dient een bedrijfsautoverzekering te hebben. Dit is bij de wet zo geregeld. Vereiste is dat er minimaal een WA-verzekering is afgesloten. Daarmee ben je gedekt tegen schade die je veroorzaakt aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan het belanden in een auto-ongeluk waarbij je de wagen van je voorganger hebt geraakt. Ben jij degene die het ongeluk veroorzaakt heeft, dan wordt dus enkel diens schade vergoedt. Wil je ook graag verzekerd zijn tegen schade aan je eigen auto, dan zijn de WA+ en de All Risk betere opties om uit te kiezen. 

Op zijn minst WA verzekerd zijn is belangrijk

De WA+ is een veel gekozen bedrijfsautoverzekering, omdat het een veel uitgebreider pakket betreft dan de WA én net wat voordeliger is dan de All Risk. Met deze WA+ worden bepaalde schades aan je eigen auto vergoed. Dit betreft dus lang niet alle schades. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. In elk geval is schade door diefstal, joyriding en/of inbraak opgenomen in het pakket. Datzelfde geldt voor wanneer er door een flinke storm een boom op je auto waait of hagel het autodak vernielt. Ruitschade maakt tevens deel uit van dit Beperkt Casco-pakket. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, valt ruitschade namelijk niet onder de WA. 

Zo werkt het wanneer er schade is

Wil je profiteren van alle bovengenoemde voordelen én meer, dan is de beste optie de All Risk-bedrijfsautoverzekering. Hiermee is ook schade aan de auto verzekerd als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je door jouw eigen fout een flink bedrag aan reparatiekosten moet ophoesten. Heeft de tegenpartij de schade veroorzaakt, dan krijg je het bedrag vergoed via zijn of haar verzekering. Dat geldt overigens in alle gevallen, ook wanneer je alleen een WA hebt afgesloten. Je kunt bovendien altijd rekenen op deskundige hulp na een ongeval. Dat is inbegrepen bij elk van de pakketten. Kies je voor een verzekeraar als Univé, houd er dan wel rekening mee dat bedrijfsauto’s hier niet verzekerd kunnen worden indien de wagen gebruikt wordt voor het vervoeren van personen tegen betaling, of het rijden van koeriersdiensten. 

Van maximale korting profiteren met bedrijfsauto- of vrachtwagenverzekering

Het goede nieuws is dat je de maandelijkse premie van de bedrijfsautoverzekering of vrachtwagenverzekering zo voordelig mogelijk kunt maken. Zo kun je wellicht gebruikmaken van een fijne collectiviteitskorting, korting dankzij het aantal opgebouwde schadevrije jaren en/of een pakketkorting van 10%. Er is ook een andere manier om het premiebedrag te laten zakken, namelijk door het verhogen van het eigen risico. Dit is standaard €250. Maak je daar bijvoorbeeld €500 of €1.000 van, dan betaal je minder per maand. Bij Univé kun je via de website gelijk de verzekering van je keuze afsluiten. Dit is binnen een paar minuten geregeld. Direct na het afronden van je bestelling ben je verzekerd op de manier die bij jou past.

Total
0
Shares
Previous Article

Gek van Goudkoorts!

Next Article

Hoe bespaar je op je verzekeringen?

Related Posts
Lees meer

Gek van Goudkoorts!

Door de eeuwen heen zijn investeerders al gefascineerd door goud door zijn waardevastheid, schoonheid en zeldzaamheid. Of je…