Hoe bespaar je op je verzekeringen?

Elk jaar wordt er in Nederland ongelofelijk veel geld betaald aan verzekeringspremies, wat oploopt tot miljarden. Er valt echter veel te besparen op het gebied van verzekeringen, maar veel mensen zijn te lui om het uit te zoeken. In dit artikel behandelen we een paar tips zodat een goedkope verzekeringen afsluiten een fluitje van een cent wordt.

Overzicht op al je verzekeringen

Het is vaak verstandig om al je verzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten. Dit komt doordat veel verzekeraars pakketkortingen geven. Dit betekent dat hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je krijgt. Een ander voordeel is dat ze je kunnen wijzen op dubbele verzekeringen, omdat ze weten welke verzekeringen je wel en niet hebt.

Kijk goed naar je reisverzekering

Je reis verzekeren is ontzettend belangrijk, je weet tenslotte nooit wat er kan gebeuren in het buitenland. Een reisverzekering bestaat uit meerdere onderdelen. Welke verzekering je precies nodig hebt, hangt af van het soort reis dat je dat jaar gaat maken. Als je al van tevoren weet dat je dit jaar niet op wintersport gaat, kun je de wintersportdekking direct laten vervallen. Als je dit jaar zowel internationaal als nationaal blijft, kun je de werelddekking ook laten vervallen. Dit bespaart je al aanzienlijk op onnodige verzekeringen. Overigens is een annuleringsverzekering altijd goedkoper wanneer je deze samen met je reisverzekering afsluit dan wanneer je deze apart afsluit. Houd daar goed rekening mee.

Verzeker alleen wat je tekort komt

Er zijn meerdere verzekeringen die verplicht zijn in Nederland, zoals de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en een basis zorgverzekering. Dit is vrij logisch als je bedenkt hoe duur medische behandelingen of auto reparaties vandaag de dag kunnen zijn. Vooral bij autoverzekeringen kiezen veel mensen vaak voor een allrisk verzekering boven de goedkopere basisvariant. Maar als je een oude roestbak hebt die aan het einde van zijn levensduur is, moet je jezelf afvragen of het wel zo slim is om die allrisk te verzekeren.

Kijk ieder jaar weer

Binnen een jaar kan er veel veranderen, zoals een uitbreiding van je gezin of kinderen die juist het huis uit gaan, scheidingen en pensionering, noem maar op. Deze veranderingen hebben allemaal impact op welke verzekeringen je precies nodig hebt. Daarom is het handig om eens per jaar te kijken welke verzekeringen je nodig hebt en welke niet. Zo zorg je ervoor dat ze nog steeds bij jouw situatie aansluiten en voorkom je dat je onnodig teveel betaalt.

Total
0
Shares
Previous Article

Wat moet ik weten over bedrijfsautoverzekering afsluiten?

Next Article

De verschillen tussen een BV en een VOF

Related Posts