Sim only: dit is waarom steeds meer mobiele gebruikers hiervoor kiezen 

Wist je dat een sim only abonnement steeds meer groeit in populariteit. En dat is niet heel gek. Hoe dat precies zit vertellen we jou graag in deze blog. Zodat jij hierna ook meer weet over de verschillen tussen een sim only abonnement en een telefoonabonnement met een telefoon. Na het lezen van deze blog kun jij de beste keuze maken! 

Als we een sim only abonnement zouden moeten omschrijven in 3 woorden, dan zouden we zeggen: betaalbaar, flexibel en ook nog een duurzaam. Misschien denk je niet direct aan deze drie woorden als je denkt aan een sim only abonnement. Maar na het lezen van deze blog dus wel. Laten we eerst eens even kijken hoe een sim only abonnement nu eigenlijk werkt. 

Het klinkt misschien logisch, maar een sim only abonnement is een abonnementsvorm waarbij je enkel en alleen een sim only ontvangt. Je betaalt dus enkel en alleen voor een simkaartje. Als we het vergelijken met een regulier telefoonabonnement dan ontvang je er ook een telefoon bij. Deze telefoon krijg je absoluut niet gratis. Dus je begrijpt: je telefoonrekening schiet omhoog. Wanneer je enkel en alleen voor een sim only abonnement kiest, zal je merken dat de kosten vaak veel lager zijn. Je betaalt namelijk enkel en alleen voor wat je gebruikt. Dus internet, belminuten en sms’jes. 

Kies voor duurzaamheid

Maar waar stop je die sim kaart dan eigenlijk in? Dan komen we bij het stukje duurzaamheid kijken. Want je kan een sim only abonnement stoppen in de telefoon die je nog hebt. Veel abonnementen stoppen na 2 jaar en dan kun je weer een nieuw toestel uitzoeken. Ja, de wereld van telefoons gaat snel. Dus de kans dat er allemaal nieuwste versies op de markt te vinden zijn, is groot. Toch kan jouw oude telefoon vaak veel langer mee dan die 2 jaar. Het is zo dat je misschien wordt geprikkeld om een nieuwe telefoon te kopen. Maar als jouw oude telefoon het nog doet is dat een veel meer duurzamere keuze. Die duurzaamheid is een heel belangrijk punt. Want in jouw telefoon zitten heel veel duurzame grondstoffen.

Is jouw telefoon aan vervanging toe omdat ‘ie het niet meer goed doet? Dan kan je ook altijd kiezen voor een tweedehands toestel, of refurbish. Dit houdt in dat oude toestellen zijn opgeknapt en zeker nog een ronde mee kunnen. Je kan er ook voor kiezen om direct een nieuwe telefoon te kopen. Zodat je maandelijks kunt genieten van een goedkopere telefoonrekening

Sim only is een flexibele optie

En dan brengt ons ook direct bij het laatste punt. Want los van het feit dat je niet elke maand voor een dure telefoon hoeft te betalen, is het ook nog eens een stuk meer flexibel. Hoe komt dat? Je spiksplinternieuwe telefoon is de eerste paar maanden nog als nieuw. Maar als je abonnement bijna afgelopen is, is ‘ie niet zo nieuw meer natuurlijk. Daarom is het goed om te kijken naar hoe lang jij een abonnement wilt laten lopen. Als je kiest voor sim only kun je maandelijks je abonnement opzeggen. Of kies voor een jaar of twee jaar abonnement. 

Total
0
Shares
Previous Article

Hoe zorg je voor een goede cashflow?

Next Article
black blue and red graph illustration

Conjunctuur: wat is het en hoe beïnvloedt het ons leven?

Related Posts