Hoe zorg je voor een goede cashflow?

Cashflow is de hoeveelheid geld die een bedrijf beschikbaar heeft om te besteden aan dagelijkse uitgaven en investeringen. Het is de netto hoeveelheid geld die een bedrijf in een bepaalde periode ontvangt en uitgeeft. Cashflow is belangrijk omdat het bedrijf hierdoor in staat is om zijn verplichtingen te betalen, zoals salarissen, huur, leveranciersrekeningen en belastingen. En ook om te investeren in groei en uitbreiding, zoals het aannemen van nieuwe medewerkers, het openen van nieuwe locaties of het lanceren van nieuwe producten of diensten. Een goede cashflow is dus van groot belang voor de continuïteit van een bedrijf. Dus wil jij weten hoe je zorgt voor een goede cashflow? Wij vertellen het je!

Facturatie

Facturen en cashflow zijn beide belangrijke aspecten van het bedrijfsleven die nauw met elkaar verbonden zijn. Facturen zijn documenten die aangeven dat een bedrijf geld verschuldigd is voor geleverde goederen of diensten. Een goed debiteurenbeheer, waarbij facturen op tijd worden verzonden en betalingen efficiënt worden verwerkt, kan bijdragen aan een gezonde cashflow. Een cashflow probleem kan ontstaan als een bedrijf facturen niet op tijd ontvangt of als er problemen zijn met betalingen. Dit kan leiden tot een tekort aan werkkapitaal, wat kan leiden tot problemen met het betalen van verplichtingen en het financieren van groei en uitbreiding.

Factoring kan een oplossing bieden voor bedrijven die moeite hebben met hun cashflow, door hen in staat te stellen om snel geld te ontvangen voor hun openstaande facturen. Factoring is een vorm van financiering waarbij een bedrijf zijn openstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij tegen een gereduceerde prijs. Hierdoor krijgt het bedrijf snel geld voor zijn facturen, in plaats van te wachten op betaling van de klanten.

Zorg voor creditmanagement

verlenen van krediet, het bewaken van debiteuren, het innen van facturen en het beheren van problematische debiteuren. Door creditmanagement kan een bedrijf zijn cashflow beschermen en zijn kredietrisico’s beheren.

Het doel van creditmanagement is om de betaling van facturen te verzekeren en de kredietwaardigheid van klanten te bewaken. Het helpt bedrijven om hun werkkapitaal te beschermen, hun verplichtingen te betalen en hun groei en uitbreiding te financieren.

Het begint meestal met het opstellen van een kredietbeleid, dat beschrijft hoe een bedrijf krediet verleent, bewaakt en incasseert. Het beleid moet rekening houden met de specifieke eisen van het bedrijf en de branche waarin het opereert.

Bedrijven kunnen hun debiteurenportefeuille analyseren om te zien of er klanten zijn die een groter risico vormen voor wanbetaling of vertragingen in betalingen. Door deze risico’s te identificeren, kunnen bedrijven maatregelen treffen om deze risico’s te verminderen, zoals het verstrekken van kredietlimieten of het verplichten van aanbetalingen.

Besteed het uit

Bedrijven kunnen hun credit management uitbesteden aan externe partijen. Dit kan een aantal voordelen bieden, zoals:

●    Professioneel debiteurenbeheer: externe partijen beschikken over specifieke kennis en ervaring op het gebied van credit management, wat kan leiden tot efficiëntere en effectievere processen.

●    Meer tijd voor core business: door credit management uit te besteden, kunnen bedrijven zich meer richten op hun kernactiviteiten en groei, in plaats van tijd te besteden aan debiteurenbeheer.

●    Besparingen op kosten: bedrijven kunnen besparen op kosten voor personeel, technologie en andere middelen die nodig zijn voor credit management.

Total
0
Shares
Previous Article
colleagues in a meeting

4 tips voor het effectief werken in een hybride werkomgeving

Next Article

Sim only: dit is waarom steeds meer mobiele gebruikers hiervoor kiezen 

Related Posts