4 tips voor het effectief werken in een hybride werkomgeving

colleagues in a meeting
Photo by Diva Plavalaguna on Pexels.com

Werken in een hybride werkomgeving betekent dat je deeltijd werkt vanuit huis en deeltijd op kantoor. Het is een manier van werken die steeds vaker voorkomt, en die voor veel mensen een goede balans tussen werk en privé biedt. Als je in een hybride werkomgeving werkt, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. In dit artikel geven we je 4 tips voor het effectief werken in een hybride werkomgeving.

1. Zorg ervoor dat je een goede werkplek hebt

Als je deels vanuit huis werkt, is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt. Zorg ervoor dat je een rustige plek hebt waar je ongestoord kunt werken. Het moet namelijk niet zo zijn dat de kinderen door je online vergadering heen lopen of een heel concert geven op een xylofoon. Zorg er trouwens dat het goede ergonomische werkplek betreft, zodat je geen last krijgt van rug- of nekklachten. Aan de keukentafel werken (als er niemand thuis is) klinkt aantrekkelijk, maar echt goed voor je lichaam is dat op de langere termijn natuurlijk niet. 

2. Zorg voor een goede planning

Hybride werken betekent dat je je tijd goed moet plannen. Zorg ervoor dat je weet wanneer je op kantoor werkt (een auto huren moet je natuurlijk wel op tijd regelen) en wanneer je thuis werkt. Maak een planning voor je werk en houd je aan die planning. Zet alles onder elkaar en zet de belangrijkste dingen bovenaan je lijstje. Streep af wat je hebt gedaan, zodat je geen dingen dubbel doet en/of over het hoofd kunt zien.

3. Wees flexibel

Soms moet je flexibel zijn als je hybride werkt. Er kunnen altijd dingen veranderen, dus wees flexibel in je werk en anticipeer waar nodig. Als er toch ineens een ziek kind uit school moet worden gehaald, dan dien je je tijd toch anders in te delen. Vergeet niet om alles met je (naaste) collega’s te communiceren zodat ze weten hoe de vlag erbij hangt. Misschien kunnen zijn een aantal taken van je overnemen terwijl jij de zorg draagt voor jouw zieke kind.

4. Zorg ervoor dat je bereikbaar bent

Als je hybride werkt, is het belangrijk dat je bereikbaar bent. Zorg ervoor dat je altijd bereikbaar bent voor je collega’s en je werkgever. Mocht het om één of andere reden even niet lukken om meteen te reageren (bijvoorbeeld omdat je net wegrijdt in een zzp auto en je headset niet mee hebt), probeer ze dan zodra je ergens bent geparkeerd even terug te bellen om te horen wat er aan de hand was/is. 

Total
0
Shares
Previous Article
person encoding in laptop

Slapend rijk worden? Bouw een app!

Next Article

Hoe zorg je voor een goede cashflow?

Related Posts