Carrièrekansen na 65: Het ontdekken van nieuwe mogelijkheden

In Nederland gaan de meeste mensen met pensioen als zij 65 plus zijn. Bijna iedereen heeft immers recht op AOW en wie in loondienst is geweest, heeft over het algemeen ook pensioen opgebouwd. Voor de meesten is het financieel gezien dan ook niet noodzakelijk om nog te werken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat werken helemaal geen optie meer is!

Je carriere vervolgen als je 65 plus bent, is namelijk zeker een mogelijkheid! Sommigen zullen hier niet aan moeten denken, zij hebben juist altijd uitgekeken naar het moment dat er niet meer gewerkt hoefde te worden. Maar voor anderen ligt dit heel anders, die willen juist graag blijven werken. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

Redenen voor 65 plus werk

Het kan zijn dat u zich verveelt op het moment dat u een paar weken met pensioen bent. Sommige mensen hebben heel veel hobby’s, werken graag in de tuin of maken regelmatig uitstapjes. Geldt dit niet voor u, was u in uw leven vooral bezig met carriere maken, dan kunt u op gaan zien tegen weer een nieuwe dag thuis zitten. Kiezen voor 65 plus werk betekent dan een invulling van uw dag en het geeft een reden om op te staan. Daarnaast kan uw financiële situatie ook een reden zijn om weer aan de slag te gaan.

Voordelen van blijven werken

Er zitten daarnaast verschillende voordelen aan blijven werken. Zo houdt het u lichamelijk en geestelijk actief. Dat is belangrijk voor uw gezondheid. Een ander pluspunt is de sociale interactie die u hebt door met anderen samen te werken. Het geeft daarnaast ook zin aan uw dag en u houdt er ook nog eens geld aan over!

Uitdagingen bij 65 plus werk

Er zijn dus verschillende redenen om te blijven werken of om weer te gaan werken als u de pensioenleeftijd bereikt hebt. Maar als u weer aan het werk wilt gaan, kunt u tegen verschillende obstakels oplopen. Zo zoeken veel werkgevers vooral fulltimers, terwijl veel ouderen liever parttime zouden willen werken. Ook kunt u te maken krijgen met leeftijdsdiscriminatie.

Perspectief op werk

Toch zijn er gelukkig steeds meer werkgevers die graag mensen van 65 plus werk aanbieden. Zij zien de meerwaarde in van de ruime ervaring die 65 plussers hebben, de kennis die zij kunnen delen met jongere medewerkers. Een ander voordeel dat werkgevers zien, is de grote motivatie die deze groep heeft. Daarnaast zijn gepensioneerden financieel ook aantrekkelijk om aan te nemen, aangezien er geen sociale premies meer afgedragen hoeven te worden. Er is dus zeker perspectief op het vinden van 65 plus werk!

Ga weer aan de slag!

Vindt u het bij huis zitten na uw pensionering ook maar niets? Of ziet u daar bij voorbaat al tegenop? Dan is het goed om te weten dat u hier niet alleen in staat! Steeds meer mensen kiezen ervoor om na hun pensionering te blijven werken of weer aan het werk te gaan. Steeds meer werkgevers zien bovendien de voordelen in van het inschakelen van ouder personeel. Blijf actief en gezond, hou sociale contacten en verdien wat extra geld met 65 plus werk!

Total
0
Shares
Previous Article

Wat zijn CFD's die onderliggende instrumenten zoals forex verhandelen?

Next Article

Het vinden van de perfecte vacatures voor finance controllers

Related Posts