7 valkuilen voor startende ondernemers op een rij 

Als ondernemer zal je af en toe op je bek gaan. Maar er zijn ook valkuilen waarvoor wij je nu alvast willen waarschuwen. Van slechte bankzaken tot alles zelf willen doen. Wij zetten ze voor je op een rij in dit artikel. 

1.    Slechte bankzaken 

Tja, het is misschien niet het leukste onderdeel van het ondernemen. Maar het is net zo belangrijk als het uitvoeren van je werkzaamheden: de bankzaken. Van de administratie tot het openen van een zakelijke rekening. Het hoort er allemaal bij. Weet je zelf dat je hier niet goed in bent? Schakel gelijk een goede adviseur of boekhouder in. 

2.    Niet realistische verwachtingen 

Als ondernemer moet je altijd bedacht zijn op wat er komen gaat. Zo komt werk soms niet aanwaaien, maar moet je er hard voor werken. Dat hoort bij het vak als ondernemer. Misschien heb je wel een website gemaakt, alles stel je in het werk om klanten te ontvangen. Je opent je eigen zaak en niemand klopt bij je aan. Je had een droombeeld gecreëerd waarin mensen bij je binnen zouden lopen. Wat blijkt: ‘je moet toch hard werken als ondernemer’.

3.    Geen toekomstvisie 

Sommige ondernemers hebben het iets te veel, en andere ondernemers hebben het helemaal niet: ‘toekomstvisie’. Zorg ervoor dat je weet waar je heen wil met je onderneming. Voer een beleid dat je over twee jaar ook nog werkt. Denk na over duurzaamheid, bijvoorbeeld in de bank die je kiest en durf een zakelijke rekening vergelijken en gewoon over te stappen als dat nodig is. 

4.    Een andere rol aanmeten 

Waar verkoop jij je producten? Wanneer dit via social media is dan kan het zijn dat jij jezelf een rol aanmeet die je helemaal niet kan nastreven. Denk bijvoorbeeld aan het zijn van een goeroe op gebied van badkamerverbouwingen. Je hebt het misschien 3 keer gedaan en bent startende ondernemer. Wellicht dat je vragen krijgt die je helemaal kan niet beantwoorden. Voldoe aan de verwachtingen en de eisen van jouw klanten. Wees vooral jezelf!

5.    Alles zelf willen doen 

Veel ondernemers starten voor zichzelf omdat ze graag hun eigen business willen laten draaien. Dit is niet erg, en al helemaal niet gek. Maar je zal ook merken dat je goed bent in bepaalde dingen en andere dingen beter kan uitbesteden. Een grote valkuil kan zijn dat je overstroomt in het werk. Dat is een moment dat je ook best werk uit handen mag geven. 

6.    Sales vermijden 

Helaas komt het maar al te vaak voor dat ondernemers hun sales willen omzeilen en het liefst helemaal niet doen. Verkopen is moeilijk, en misschien denk je dat klanten het vervelend vinden. Maar met goede sales kan je laten zien hoe trots je bent op je product. Dit mag je dus best wel uitspreken zonder je hiervoor te schamen. Sales kan echt wel leuk zijn. 

7.    Onvoldoende lef tonen 

Er zijn zo veel ondernemers die geen lef durven tonen. Maar wil jij succesvol worden en wil je de top bereiken met je bedrijf? Dan is een sprong in het diepe helemaal niet gek! Doe af en toe gek en doe en dansje. Probeer op te vallen en spreek grote bedrijven aan om mee samen te werken. Ga actief opzoek naar klanten en vaar daarbij altijd je eigen koers. 

Blijf wel altijd realistisch als ondernemer. Je wil niet net als veel beginnend ondernemers na twee jaar alweer moeten stoppen.

Total
0
Shares
Previous Article
infinity pool near beach

Voorbereidingen voor een langdurige reis: wat moet je regelen?

Next Article

Dit is waarom een lening afsluiten nu voordelig is

Related Posts