Dit is waarom een lening afsluiten nu voordelig is

Wil jij een beetje meer kunnen besteden? Of heb je een bepaalde droom waarvoor je een geldbedrag nodig hebt? Het zou weleens de uitgelezen kans kunnen zijn om een geldbedrag te lenen. Want een lening afsluiten op dit moment, dat is vrij voordelig. In deze blog vertellen we jou waarom! 

Als je geld wilt lenen, moet je altijd rekening houden met rente. Want ja, geld lenen kost nu eenmaal geld. Rente is eigenlijk het bedrag dat je betaald over het bedrag dat je leent. Dus stel: je mag 100 euro lenen. Maar moet elke maand dat je het geld nog niet hebt betaald 1 euro extra betalen. En je betaalt het na 3 maanden af. Dan betaal je dus niet 100 euro maar 103 euro. 

Historische lage rent

Op dit moment is de rente voor een lening laag. Wat betekent dat je dus niet 1 euro per maand betaald, maar misschien maar 10 cent. Dan betaal je extreem weinig voor het feit dat je geld kunt lenen op dit moment. De afgelopen maanden zijn de rentes van banken verlaagd. Let wel op, dit is vooral voor persoonlijke leningen het geval. En misschien heb je het ook wel aan de andere kant van de medaille gemerkt. Want voor spaargeld krijg je ook maar weinig rente. Zo kan het dus voordelig zijn om geen geld uit je eigen spaarpot gebruiken. Maar te kiezen voor een persoonlijke lening. 

Waar moet je opletten bij een persoonlijke rekening?

Het is wel belangrijk dat je let op een aantal zaken. Zo zijn er op dit moment wel genoeg kredietverstrekkers die nog wel hoge kosten vragen voor een persoonlijke lening. Het kan dus verstandig zijn om altijd even te checken en vooral te vergelijken. Online kun je heel veel manieren vinden om de prijzen voor een persoonlijke lening te vergelijken. En houd ook in je achterhoofd waarvoor je wilt gaan lenen. Want te veel lenen is niet handig. Je moet het altijd weer terug kunnen betalen binnen een bepaalde periode. Zo kun je veilig lenen tegen een voordelige en lage rente. 

Meer hierover weten? Je leest het hier! 

Total
0
Shares
Previous Article

7 valkuilen voor startende ondernemers op een rij 

Next Article

Waarom ondernemers moeten kiezen voor financial lease

Related Posts