Waarom ondernemers moeten kiezen voor financial lease

Ben jij ondernemer en ben jij op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen? Dan zijn er natuurlijk een aantal dingen die je moet weten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om bedrijfswagens aan te schaffen, maar het leasen van bedrijfswagens heeft voor jouw onderneming veel verschillende voordelen. Ben jij benieuwd naar deze voordelen en wil jij alles weten over financial lease? Hieronder bespreken wij alles over het zakelijk leasen van een auto.

Wat is financial lease?

Naast private lease en operational lease heb je ook financial lease. Als het om ondernemers gaat, is het vooral aantrekkelijk om te kiezen voor die laatste leasevorm: financial lease. Dit omdat je veel fiscale voordelen hebt, en tijdens het leasetermijn de auto eigenlijk afbetaalt. Je kunt het vergelijken met een hypotheek van een huis: je betaalt maandelijks een bepaald bedrag en na afloop is het huis, of in dit geval dus de auto, van jou. Na de leaseperiode mag je de auto dus houden. Bovendien mag je zelf weten wat je met de auto doet, bijvoorbeeld jouw logo op de auto laten bestickeren. Een auto lease je bovendien ook nog eens binnen een paar stappen.

De vele voordelen van financial lease

Zoals hierboven al genoemd werd, heeft financial lease veel verschillende voordelen. Je hoeft niet in een keer een groot bedrag uit te geven aan een auto, maar in plaats daarvan verspreid je het. Op deze manier bespaar je veel geld dat je bijvoorbeeld weer kan gebruiken om te investeren in je onderneming. Bovendien zit je niet gebonden aan het aantal kilometers dat je maakt, wat je vaak wel hebt bij de overige leasevormen. 

Maar naast de bovengenoemde voordelen, heb je als ondernemer ook nog eens recht op fiscale voordelen. Je kunt een aantal kosten afschrijven, denk bijvoorbeeld aan de investeringsaftrek en de afschrijvingskosten van de auto. Daarnaast kan je als ondernemer er ook nog eens er voor zorgen dat de rente van de winst wordt afgetrokken en kan je de btw ook nog eens terugvorderen. Al met al bespaar je dus een hele hoop geld. 

Zo werkt financial lease

Een auto leasen op basis van financial lease is zo’n gek idee nog niet. Het enige waar je zelf voor op moet draaien, zijn de kosten voor de brandstof, wegenbelasting, verzekering en onderhoudsbeurten. En zoals net ook al werd benoemd, lease je een auto al binnen een paar stappen. Je zoekt een auto uit, kiest de geschikte looptijd en vervolgens hoef je alleen nog maar te wachten op goedkeuring.

Total
0
Shares
Previous Article

Dit is waarom een lening afsluiten nu voordelig is

Next Article

De 5 smartphones met de beste camera’s op een rij

Related Posts