Een agenda kopen? Hier moet je op letten

Hoewel we steeds vaker dingen noteren in online omgevingen, blijft de aanschaf bij een papieren agenda bij een nieuw studie-, werk-, of kalenderjaar voor veel mensen een must. Dat is niet zonder reden: een papieren agenda wint vaak nog van zijn digitale nieuwkomer als het gaat om overzicht. Niet gek ook dus dat veel scholen ervoor kiezen hun leerlingen alsnog een papieren agenda te verplichten naast de digitale leeromgeving. Het is bewezen dat men dingen beter onthoudt als zij dingen opschrijven. Dit leidt op termijn tot betere overzicht en minder prikkels (dus betere prestaties!) Maar waar let je op als je op zoek gaat naar de agenda die jou moet gaan faciliteren? Wij zochten het voor je uit!

Let op je doel

Wanneer je een papieren agenda kopen gaat, is het belangrijk van tevoren te bedenken waarvoor je hem gaat gebruiken. Wil je alleen je planning erin noteren, of wordt het een houvast voor je, waar je ook verjaardagen en belangrijke gegevens in wilt schrijven? Hier kan je op termijn namelijk ook het formaat van de agenda op aanpassen. Wil je enkel elke dag wat dingetjes noteren, is een klein agendaatje met weinig schrijfruimte vaak voldoende. Wil je je hele jaar uitstippelen, met alles erop en eraan, is een grote planner veel praktischer. Deze neemt natuurlijk wel veel meer ruimte in je tas in beslag, dus denk daaraan wanneer je er eentje gaat kopen.

Kijk naar de opmaak

Altijd makkelijk, een agenda online bestellen, maar misschien loont het toch om voor je agenda even naar de boekhandel te fietsen. Hier kan je namelijk even een kijkje nemen in de agenda’s, om te kijken of de opmaak past bij jouw stijl van noteren. Er zijn bijvoorbeeld veel blanco agenda’s waar de datum niet in staat gedrukt. Handig voor de ene, een nachtmerrie voor de ander. Ook hebben niet alle agenda’s een bladwijzer. Niet handig als het een enorm dik formaat betreft, om telkens te moeten zoeken naar de juiste pagina.

Stevigheid en materiaal

Nog een fijne bijkomstigheid als je je agenda in de handen kan houden: je kan het materiaal even goed bestuderen. Agenda’s komen in allerlei soorten en maten, maar ook in materialen. Er bestaan versies die compleet gemaakt zijn van gerecycled papier. Fijn als je duurzaamheid een belangrijk thema vindt. Ook belangrijk: de kaft. Een harde kaft kost vaak meer, maar beschermt het papier wel beter. Een agenda moet immers wel tegen een stootje kunnen.

Een beetje betaalbaar

Goede kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Je kan bij diverse winkels agenda’s kopen voor leuke prijsjes. Natuurlijk verschillen deze per formaat, materiaal en stevigheid. Kijk ook vooral naar een agenda die bij jou past. Er bestaan ontelbaar veel soorten en maten, maar je wilt er wel eentje hebben die jou stijl uitstraalt. Ook wil je natuurlijk dat -ie er een beetje leuk uit ziet. Je moet er toch vaak een jaartje tegenaan kijken! 

Total
0
Shares
Previous Article

De 5 smartphones met de beste camera’s op een rij

Next Article

Waarom deposito’s steeds interessanter worden 

Related Posts