Hoe kun je je bedrijfswagen op de juiste manier verzekeren?

Als je een bedrijfswagen hebt, ben je verplicht om deze te laten verzekeren. Zonder autoverzekering mag je in Nederland niet de weg op, ongeacht of het een personenauto of een zakelijke auto is. Omdat je als ondernemer verstandig met je geld wilt omgaan, is het goed om te weten hoe je een passende autoverzekering afsluit. Wij laten je daarom graag zien waar je op moet letten om een verzekering te kiezen die niet alleen voordelig is, maar waar jij ook het meeste profijt van hebt. Je zult zien dat het een fluitje van een cent is om een goede, zakelijke personenautoverzekering af te sluiten.
 

De leeftijd van je auto

Bij het kiezen van een autoverzekering, is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je auto. Je verzekeraar kijkt namelijk naar de leeftijd van je auto en niet naar het merk van je wagen. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. De regel luidt, dat hoe ouder je wagen is, hoe lager de dagwaarde ervan zal zijn. Het omgekeerde geldt dus ook: hoe nieuwer je wagen, hoe hoger de dagwaarde. Loop je een keer schade op, bijvoorbeeld door een ongeluk, dan is het de vraag of de dagwaarde van je wagen nog zo hoog is dat je de schade kunt laten verhelpen. Bij oudere wagens komt het vaak voor dat de herstelkosten zo hoog worden dat zij boven de dagwaarde van je wagen uitstijgen. In dat geval is het beter om een andere wagen te kopen omdat dat financieel voordeliger is. Bij het kiezen van een autoverzekering moet je daarom kijken naar de leeftijd van je auto en daar een passende autoverzekering bij kiezen. Je hebt drie mogelijkheden.
 

Wat heb jij nodig?

Stel, je wilt een autoverzekering zakelijk van Univé afsluiten. Je zult dan zien dat er drie mogelijkheden zijn. Voor auto’s die geheel nieuw zijn, tot maximaal zes jaar oud is er de allriskverzekering. Met deze polis ben je tegen alle mogelijke risico’s verzekerd, dus ook tegen schade die jijzelf hebt opgelopen als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt. Voor auto’s van zes tot negen jaar oud, is er de WA+ beperkt casco verzekering. Deze verzekering dekt schade die ontstaan is als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding met een loslopend dier, brand of inbraak, maar niet als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk. Tot slot is er de WA-basisverzekering voor auto’s van negen jaar of ouder. Met deze polis zorg je er voornamelijk voor dat de tegenpartij schadeloos gesteld kan worden als jij een aanrijding hebt veroorzaakt waarbij schade ontstaan is.
 

Vergeet de aanvullingen niet

Heb je eenmaal de juiste basisverzekering gekozen, dan is het tijd om te kijken naar welke aanvullingen je wilt toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Met deze verzekering hoef je je nooit zorgen te maken wanneer je onderweg pech krijgt, je kunt dan namelijk gelijk een monteur laten overkomen die je zo snel mogelijk zal helpen. Sluit je polis vandaag nog af via de site van je verzekeraar.

 

Total
0
Shares
Previous Article

Wat is de betekenis van een rechtsbijstandverzekering?

Next Article

Spaar meer geld met dit stappenplan!

Related Posts