5 tips: hoe onderzoek ik crypto voordat ik ze koop?

Voordat je cryptocurrencies koopt is het slim om te kijken wat de waarde is van bepaalde crypto. Vooral als beginner wil je niet zomaar wat kopen, maar winst maken. Lees dit artikel voor 5 slimme tips.

Misschien ben jij er eindelijk aan toe om eens in te stappen in de cryptocurrencies. Dit is niet onverstandig, want steeds meer mensen kiezen ervoor om crypto’s te kopen om te beleggen of als investering voor later. Door slimme analyses te maken kan je zelf uitzoeken wat jij denkt dat de beste cryptocurrencies zijn om mee te starten. 

5 tips voor het vinden van de beste cryptocurrencies

In dit artikel helpen we je een handje door je wat tips en handvatten te geven zodat jij de beste crypto’s weet aan te schaffen. 

1.    De geschiedenis van je crypto 

We beginnen bij het begin. Je gaat kijken naar de geschiedenis van een munt. Door te kijken naar bijvoorbeeld de Bitcoin koers en de Cardano koers zie je duidelijk de verschillen. Wat zijn de stijgingen geweest en wat voor winst heeft dat opgeleverd. Je kan dit overzichtelijk doen met allerlei munten zodat je echt kan kiezen voor een munt die bijvoorbeeld een stabiele stijging laat zien. 

2.    Het laatste nieuws over cryptocurrencies  

Nu gaan we naar punt twee waarbij jij nog dieper in gaat op het laatste nieuws. Er zijn websites online die precies laten zien wat er speelt bij bepaalde munten en wat de laatste ontwikkelingen zijn. Hierdoor kan je voorspellen of een crypto gaat stijgen of juist gaat dalen. Er bestaat hiervoor een hele online community met veel handelaars. 

3.    Waarom bestaat een bepaalde munt? 

We hebben nu het laatste nieuws bekeken en cryptomunten vergeleken met elkaar. Het is nu tijd om te kijken naar waarom een cryptocurrencie precies bestaat. Vaak hebben munten een eigen project of een probleem dat ze willen oplossen. Wanneer de munt bijvoorbeeld door vrienden als grap is gemaakt is hij vaak niet zo veel waard. Maar grote projecten rondom een munt geven vaak een betere indicatie van de waarde van een munt. 

4.    Zelf handelen of met een robot? 

Je hebt nu een aantal munten gekocht die bij jou passen of waar jij wel vertrouwen in hebt. Je kan nu zelf gaan handelen, maar er zijn ook tools waarmee jij het overlaat aan een robot. Deze systemen kosten natuurlijk wat geld, maar proberen voor jou tussen de door jouw gekochte munten te kopen en verkopen. Dit moet zorgen voor het hoogste rendement. Hierdoor hoef jij niet contant te kijken naar bijvoorbeeld de Vechain koers, maar laat je een robot het werk voor je doen. 

5.    Up to date blijven over de aankomende munten 

De cryptocurrencie wereld blijft dagelijks veranderen. Zo kan het zijn dat er van de één op de andere dag ineens een hele goede munt op de markt komt. Er zijn websites die precies bijhouden welke nieuwe munten er op de markt komen en waarom deze munten zo goed zijn voor jou als trader. Wil je dus altijd up to date blijven dan is het slim om dit soort platforms in de gaten te houden. 

Liever investeren in iets anders? Lees hier waarom investering in gaming interessant kan zijn.

Total
0
Shares
Previous Article

Geld besparen én een warme woning deze winter

Next Article

Stappenplan bij het starten van je onderneming

Related Posts