Besparen op de aanschaf van een nieuwe printer: 3 tips

Toe aan een nieuwe printer? Of heb je nog geen printer in huis en merk je dat deze toch wel gemist wordt? Dan sta je voor een fikse uitdaging. Het aanbod is namelijk ongelooflijk groot. Printers zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo ook in heel veel verschillende prijscategorieën. Groot voordeel is dat er dus voor werkelijk ieder wat wils te vinden is. Ongeacht het budget.

Maar wat als je echt een kwalitatieve printer wil kopen én wil besparen op de aanschaf hiervan? Is dit dan mogelijk? Hoe bespaar je op de aanschaf van een nieuwe printer als je eigenlijk niet wil inleveren op kwaliteit? In dit artikel geven we drie tips om je op weg te helpen.

1.      Kies voor een all-in-one printer

Een all-in-one printer is verreweg de beste keuze wanneer je eigenlijk meer nodig hebt dan enkel een printer. Zo zijn er mensen die naast een printer ook een kopieer-, fax- en scanapparaat gebruiken. Fijn dat dit allemaal verkrijgbaar is, maar hierdoor heb je wel heel veel apparaten nodig in huis. Dat levert niet alleen heel veel extra kosten op, maar is ook milieutechnisch een minder goede keuze.

Kies je voor een all-in-one printer, dan kan je hier alles mee wat je nodig hebt. Van scannen tot faxen en natuurlijk het maken van afdrukken. Dat betekent dat je maar één apparaat nodig hebt. Zo ben je uiteindelijk goedkoper uit. Ook als je het stroomverbruik van drie verschillende apparaten bij elkaar optelt en naast het verbruik van de printer legt.

Let wel op de inktcartridges die je moet gebruiken voor deze printer. Een hp 304 cartridge is bijvoorbeeld veelvuldig verkrijgbaar. Ook als huismerk. Dat scheelt een hoop zoeken. Kies niet voor een printer die relatief onbekend is, want dan wordt het een ware crime om de juiste accessoires te vinden. En al helemaal voor een aantrekkelijke prijs.

2.      Kwaliteit boven kwantiteit

Wij zijn van mening dat kwaliteit altijd boven kwantiteit moet gaan. Natuurlijk zou je voor een zeer goedkope printer kunnen kiezen en geloven dat je zo geld bespaard hebt. Maar wat levert dit je voor de lange termijn op? Misschien kan je wel cartridges blijven kopen, is hij niet bepaald milieuvriendelijk en vreet hij dus ook nog eens stroom. Om nog maar over de korte levensduur te zwijgen.

Je bent doorgaans goedkoper uit door iets meer te investeren. Dat klinkt vreemd, maar is op de lange termijn zeker waar. Pin je dus niet vast op de aanschafprijs, maar kijk echt naar wat je nodig hebt en wat de printer te bieden heeft.

3.      Kies voor een printer met kabel

Draadloze printers zijn enorm in opkomst. Echter, zij verbruiken wel veel meer stroom. Ze zijn de hele dag immers bezig om in contact te blijven met het wifi-netwerk. Hierbij zullen ze nooit volledig uitgeschakeld staan. Kies je voor een printer met kabel, dan gebruik je deze enkel wanneer het echt noodzakelijk is. Hierdoor verbruik je minder stroom. Bovendien zijn deze in aanschaf vaak voordeliger. 

Total
0
Shares
Previous Article

5 tips om van je smartphone verslaving af te komen 

Next Article

Zo zit je comfortabel achter je bureau

Related Posts