Zo zit je comfortabel achter je bureau

We zitten veel in Nederland, maar we zitten vooral erg slecht in Nederland. Maar wist je dat je hier wat aan kan doen? Wij hebben uitgezocht hoe je comfortabel kan zitten en ergonomische kan werken. 

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar zitgedrag in Nederland. 80% tot 90% van de Nederlanders zitten verkeerd. De hele dag achter je bureau is al niet goed voor je laat staan als je dat ook nog eens op een verkeerde manier doet. Achterover hangen stimuleert de houding van je wervelkolom zeker niet. Hierdoor kan eht zelfs zijn dat je behoorlijke rugklachten kan krijgen. Kortom er is genoeg reden om meer te weten over goed zitten. 

De bureaustoel is de basis 

Laten we beginnen bij de bureaustoel, want dit is de basis van de juiste houding. Een ergonomische bureaustoel is nog best ingewikkeld om te vinden. Je denkt nu: ‘Er zijn toch ontzettend veel ergonomische bureaustoelen?’ En juist dit is het probleem. Want omdat er zo veel bureaustoelen zijn die pretenderen ergonomisch te zijn, krijg je keuzestress. De beste bureaustoelen zijn die beweging geven in jouw heupen en bekken. Want je wervelkolom loopt nog een stukje door en wanneer je draaiing houdt ook tijdens het zitten, voorkom je de kans op blessures. 

Verander je houding regelmatig 

Heb jij niet de luxe om iedere 45 minuten een rondje te gaan lopen? Dan is het slim om vaker je houding te veranderen. Je zit constant stil op dezelfde plek. Dit zorgt ervoor dat de soepelheid uit je spieren en gewrichten gaat. Een zit- en stabureau kan hierbij helpen. 

Een zit en sta-bureau 

Wat is eigenlijk een zit- stabureau? Dit is een bureau waar achter je kan zitten, maar ook kan staan. Hij is dus in hoogte verstelbaar. Want het is ook erg goed om te staan tijdens je werkzaamheden. Misschien is dit nog wel beter dan constant maar zitten. De juiste hoogte is nu een bureau waarbij je met je elle bogen in 90 graden nog goed kan werken. 

Laptop standaard

We willen je ook adviseren om een laptop standaard te halen op ooghoogte. Tegenwoordig werken we bijna allemaal vanaf onze laptop, maar het scherm zit vaak zo laag dat je constant naar beneden moet kijken. Dit kan anders, koop een los toetsenbord en muis en daarbij een laptop standaard. Hierdoor kan je bijna met een rechte rug werken en hoef je niet steeds naar beneden te kijken. 

Lopen achter je bureau? 

We hebben je al verteld over het zit- stabureau. Maar wist je dat je deze ook nog op een andere manier kan inzetten? Namelijk door te gaan wandelen van achter je bureau. Dit doe je met een loopband. Je hebt tegenwoordig kleine compacte loopbanden die je via een app kan instellen. Zet deze achter je bureau en je kan al lopend gewoon blijven werken. Zo werk je ook nog aan je conditie tijdens je werkzaamheden. Hoe gaaf is dat! 

Dit kan trouwens ook met een fiets of andere items. Hier lees je er meer over.

Total
0
Shares
Previous Article

<strong>Besparen op de aanschaf van een nieuwe printer: 3 tips</strong>

Next Article

Hoe gaat een incassobureau te werk?

Related Posts