Hoe gaat een incassobureau te werk?

Ben jij al een langere tijd aan het wachten op een betaling van een klant? Je hebt waarschijnlijk deze klant eerst al op een vriendelijke manier benadert en hem of haar hiervan herinnert. Echter, kan het voorkomen dat zelfs na deze herinnering een wanbetaler niet het geld terugbetaalt waar je recht op hebt. Denk dan aan een incassobureau inschakelen zodat je er meer druk op kunt uitoefenen. Lees hier alles over en hoe een incassobureau te werk gaat.

Stappen

Allereerst stuurt een incassobureau een aanmaning naar de wanbetaler via de mail, sms, post of telefoon. Je zult al snel zien dat een wanbetaler hier vaak snel op acteert, omdat zo’n aanmaning vaak afschrikt. Een wanbetaler heeft na de aanmaning in principe tien dagen de tijd om hierop te reageren. Na deze tien dagen is de zogenoemde ‘minnelijke fase’ voorbij. Maar wat houdt dit precies in? Vanaf dit moment kun je een gerechtelijke procedure aangaan. In dit geval is de hulp van een incassobureau ontzettend aangenaam vanwege de bijkomende expertise. Een situatie als deze kan namelijk al als ontzettend stressvol ervaren worden, waarbij je extra stress kunt voorkomen door dit uit handen te geven. Een incassobureau heeft namelijk het voornaamste doel dat jij de betaling ontvangt waar jij recht op hebt.

Kosten

Daarnaast werken sommig incasssobureaus op basis van het ‘no cure no pay incasso’ gedachtegoed. Op basis hiervan word je dus niet geïncasseerd als het niet lukt. Als het wel lukt, dan worden de incassokosten van het betaalde bedrag afgetrokken. Daarentegen zorgt een incassobureau er wel voor dat jouw klant niet alleen het verschuldigde bedrag overmaakt, maar ook de wettelijke rente. Zorg ervoor dat je van tevoren de spelregels goed bestudeerd, zodat je ten aller tijden niet voor onverwachte kosten komt te staan. Op deze manier ben je compleet op de hoogte van het kostenplaatje zodra het incassobureau volledig, gedeeltelijk of niet incasseert. Ben jij benieuwd bij welke facturen je een incassobureau kunt inschakelen? Om jou gelijk gerust te stellen, een incassobureau kun je ongeacht de hoogte van de betaling inschakelen. Daarnaast maakt het ook niet uit of de betaling voor particuliere of zakelijke doeleinden was. Zij hebben nogmaals als enige doel om jou te helpen!

Total
0
Shares
Previous Article

Zo zit je comfortabel achter je bureau

Next Article

Wat moet een land als Nederland met 67,8 miljard Euro aan goud?

Related Posts