5 tips om van je smartphone verslaving af te komen 

Ben jij verslaafd aan je smartphone en zit je constant te scrollen? Dan geven wij je 5 tips om van die verslaving af te komen. En geloof het of niet, maar je smartphone kan daar zelfs bij helpen. 

We willen in dit artikel niet alleen maar een negatieve visie geven op telefoongebruik. Dus laten we beginnen met een positieve noot. Want een telefoon is ook ontzettend handig. Smartphones ontwikkelen zich steeds verder door. De Samsung S23 Ultra is hiervan een goed voorbeeld. Deze heeft bijvoorbeeld inmiddels een ontzettend goede camera te vergelijken met een spiegelreflex. Daarnaast heeft de Samsung Ultra een goede accuduur, waardoor je ook in noodgevallen 112 kan bereiken. In contact komen met vrienden en familie was door de komst van smartphones nog nooit zo makkelijk. 

Verwijder verslavende apps 

Er zijn een aantal apps die waarschijnlijk veel tijd in beslag nemen. Denk hierbij aan social media apps of misschien spelletjes. Iedere keer wanneer je maar heel even niets te doen hebt pak jij je telefoon erbij. Vaak is het dan gewoon zinloos scrollen en weet je 10 minuten later al niet meer wat je nu eigenlijk hebt gedaan. Een verslaving tegen gaan begint bij het verwijderen van deze zinloze apps. 

Download anti-verslaving apps 

Nu je toch bezig bent met je apps is het goed om te kijken naar apps die je kunnen helpen om het misbruik van je smartphone tegen te gaan. Zo bestaat er bijvoorbeeld de app: Forest. Dit is een app waarmee je een boom laat groeien of zelfs een heel bos wanneer je langdurig niet op je telefoon zit. Je kan hem makkelijk inzetten en het werkt met beloningen wanneer jij je telefoon dus even met rust laat. Zo kan jouw smartphone je helpen om je verslaving tegen te gaan. 

Gebruik een echte wekker 

We gebruiken bijna allemaal onze smartphone als wekker. Dit terwijl er ook echte wekkers zijn. Zet weer een originele wekker op je nachtkastje. Leg je telefoon in de woonkamer neer zodat niet het eerste is wat je doet: ‘je smartphone te pakken wanneer je wakker wordt’. Want je zal echt niet de enige zijn die wakker wordt met zijn smartphone in zijn/haar hand. 

Schakel alle meldingen uit 

Binnen de instellingen van je smartphone kan je heel makkelijk één ding doen en dat is alle meldingen uit te zetten. Want de grootste irritatie is dat je steeds je smartphone erbij pakt. Want je krijgt weer een kleine tril in je broekzak of je krijgt een pop-up wanneer je een nieuw bericht hebt. Deze kan je allemaal uitschakelen. Hiermee ga jij er 100% voor zorgen dat je minder vaak een smartphone in handen hebt. 

Koop een boek of een puzzelboekje 

Vind je het vervelend dat je op ieder moment dat je niets te doen hebt je telefoon pakt? Waarom zou je dan geen boek aanschaffen. Ben je niet van het lezen begin dan met een puzzelboekje. Zo zal je niet stompzinnig scrollen, maar leer je daadwerkelijk iets wanneer je weer aan het wachten bent op de trein.  

Total
0
Shares
Previous Article
industrial machine during golden hour

Van Oligarchie tot Overvloed: Hoe Saoedi-Arabië Rijk werd

Next Article

<strong>Besparen op de aanschaf van een nieuwe printer: 3 tips</strong>

Related Posts