Peter Gillis vermogen: hoeveel verdient de ondernemer van Massa is Kassa?

Peter Gillis is een Nederlandse ondernemer en investeerder. Hij is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België. Maar inmiddels kennen mensen hem vooral van zijn eigen realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6. Maar wat is het vermogen van Peter Gillis? We gaan er dieper op in en geven meer achtergrond informatie over deze interessante persoonlijkheid.

Wie is Peter Gillis?

Gillis is opgegroeid op camping Kampzicht (nu bekend als d'n Mastendol) in Rijen. Zijn eerste vakantiebaan was bij een slagerij. Vervolgens ging hij naar de slagersvakschool. Naast de lagere school is dit de enige opleiding die hij heeft afgerond. Maar Gillis kwam er al snel achter dat hij goed was in handelen. In 1986 komt de Camping en strandbad Oostappen in Asten te koop. Samen met zijn familie doet Gillis het hoogste bod van 4,25 miljoen gulden. Na een aantal jaar wordt Gillis eigenaar van deze camping die momenteel Vakantiepark Prinsenmeer heet. Dit park vormt de basis van uitbreiding van Oostappen Groep Vakantieparken. Bij de aankoop was er sprake van 300 vaste en 200 toeristische plaatsen op het 50 hectare grote terrein, waarvan 10 hectare water. Inmiddels bevinden zich op hetzelfde oppervlak 1.700 plaatsen, variërend van vaste en toeristische plaatsen tot verhuurchalets en -caravans. Gillis is ongehuwd en heeft drie kinderen uit een eerder huwelijk. Zijn vriendin Nicol (29 maart 1990) is ook bekend geworden van de realityserie.

In het nieuws

Oostappen Vakantieparken haalde recent geregeld het nieuws. Want de eigenaar van Oostappen Vakantieparken Peter Gillis zou geen jaarverslagen inleveren bij de Kamer van Koophandel, terwijl dat verplicht is. Dat bracht voor hem veel gezeur met zich mee. Maar de Brabander heeft daar allemaal niet zo veel problemen mee. Hij houdt zich vooral bezig met veel geld verdienen en vooral veel geld uitgeven.

Ook heeft hij veel trammelant met zijn ex Nicol Kremers, die beweerd dat ze door hem mishandeld is. Ze heeft dan ook aangifte gedaan. We zullen er ongetwijfeld nog meer van gaan horen.

Bekend van televisie

In Familie Gillis: Massa is Kassa geeft Peter Gillis een kijkje in zijn chaotische leven. In de serie is te zien hoe het is om een 10 vakantieparken te bezitten, maar ook zijn privéleven ligt onder de loop. Zo kreeg je in het eerste seizoen al te zien hoeveel geld hij uitgaf aan luxeproducten en andere zaken die hem erg veel geld hebben gekost. Een miljoenenvilla, Rolls Royce én een grote hoeveelheid aan worstenbroodjes. Gillis doet er niet moeilijk over. De serie wordt in Nederland goed bekeken en de Telegraaf meldt dan ook dat er een derde seizoen aankomt.

In het nieuwe seizoen gaat Gillis voorbereidingen treffen voor het vakantieseizoen, dat hem ondanks corona toch hoopvol stemt. Zo wil hij een van zijn parken verder uitbreiden en wordt een nieuwe en grotere camper opgeleverd. Ook zijn gezinsleden, vriendin Nicol en drie kinderen, zullen weer te zien zijn in het nieuwe seizoen. Vanwege het succes van de serie is deze ook op de Belgische tv te zien.

Quote 500

Met zo veel vakantieparken, dan sta je vast in de Quote 500. De Quote 500 is een lijst van de op het moment van samenstelling vijfhonderd rijkste Nederlanders, jaarlijks uitgegeven door het zakenblad Quote. De eerste editie verscheen in 1997. De redactie noemt het zelf de 'jaarlijkse röntgenfoto van degenen die de Nederlandse economie werkelijk in handen hebben'. Hoe graag Gillis het ook wil, voor zover bekend is heeft hij geen plek in de 500 rijkste mensen van Nederland. Volgens Gillis is dit echter niet geheel correct: “Ik ben 250 miljoen euro waard op papier. Papier is geduldig he.” Om toch een beetje mee te doen richtte hij zelfde de Quote 501 op, waar hij uiteraard wel deel uitmaakt. Veel mensen willen juist helemaal niet in zo’n lijst staan, maar Gilles doet er alles aan om tussen deze met geld-overladen namen te staan. De ondergrens van die lijst ligt dit jaar op 95 miljoen euro – wisselt elk jaar. Redacteur van de Quote Tom Wouda zei tegen EDnieuws: “De verkoop van het park dat voor 60 miljoen verkocht zou worden is nog niet rond, dus hij moet eerst de boekhouding maar eens in orde maken voordat we onze rekenmachines aan het werk zetten.”

Salaris van Peter Gillis

Het salaris Peter Gillis is niet in exacte cijfers duidelijk, maar naar schatting verdient de ondernemer zeker 5 miljoen euro per jaar. Dit inkomen komt vooral van zijn vakantieparken. Gillis zijn recreatieparken doen het erg goed en zitten vaak helemaal vol op de momenten dat ze open zijn. Maar dit betekent ook dat in de maanden dat de parken dichtzijn de inkomsten van Gillis lager liggen. Als ondernemer zijnde kan Gillis niet rekenen op een vast salaris, maar gelukkig verdient hij genoeg in de maanden dat de parken wel open zijn. Gillis is naast de eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken ook de oprichter. Dit brengt met zich mee dat hij er al vanaf het begin bij is geweest. Als we ervan uitgaan dat Gillis daadwerkelijk ieder jaar een omzet van 5 miljoen euro behaalt komt dat neer op een inkomen van 417.000 euro per maand, 96.000 euro per week, 14.000 euro per dag en 572 euro per uur.

Het vermogen van Gillis

Met zo’n goed inkomen en veel vakantieparken, heeft Gillis ook een aardig vermogen gekregen. Het vermogen van Peter Gillis wordt geschat op zeker 85 miljoen euro. Dit bedrag zou hij door de jaren heen hebben opgebouwd als ondernemer en investeerder. Het grootste deel van zijn vermogen komt waarschijnlijk van zijn recreatieparken. Zijn vermogen gebruikt de zakenman op verschillende vlakken. Uiteraard gaan er grote bedragen naar het onderhoud van de recreatieparken. Maar Gillis is er niet vies van om af en toe iets heel duurs aan te schaffen. Zo rijdt Gillis in een aardig dure Ferrari. Naar schatting zou deze hem minimaal 250.000 euro hebben gekost. Buiten deze sportieve auto kocht de ondernemer ook een Rolls Royce. Daarvan zou het prijskaartje minimaal 400.000 euro zijn geweest. Maar Gillis is wel een slimme ondernemer.

Lees ook eens:

Ruben Bontekoe: Wat is het vermogen van miljonair Ruben Bontekoe?

Won Yip vermogen: hoeveel verdient de horecakoning?

Total
0
Shares
Previous Article

Geld lenen in Duitsland en wonen in Nederland: kan dat?

Next Article
won yip vermogen

Won Yip vermogen: hoeveel verdient de horecakoning?

Related Posts