Alle soorten zakelijke autoverzekering op een rijtje

Als ondernemer wil je het liefst een bedrijfsauto, omdat dit vele voordelen met zich meebrengt. Niet alleen is het voordelig voor jouw portemonnee omdat de aanschafkosten aftrekbaar zijn, ook andere autokosten zijn aftrekbaar van je winst. Maar vanaf wanneer is het voordelig om een bedrijfsauto te leasen? En, wat zijn de verschillende zakelijke autoverzekeringen op een rijtje als het een auto zakelijk verzekeren betreft? Wij hebben alles hierover uitgelegd in dit artikel, dus lees snel verder.

Collectieve autoverzekering

Allereerst is een collectieve zorgverzekering een zorgverzekering die aansluit bij een grote groep mensen, zoals een verzekering voor werknemers van een bedrijf. Voor een collectieve autoverzekering hoef je niet perse te kiezen voor een standaard verzekeringspakket, want het is ook mogelijk om een verzekeringspakket te kiezen op maat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een basisverzekering voor jouw medewerkers, waarbij je keus hebt uit drie verzekeringen. Allereerst heb je keuze uit een wettelijke aansprakelijkheid, wat in de volksmond vaak afgekort wordt als een ‘WA’. Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle auto’s en dekt de schade die je met jouw auto toebrengt aan anderen. Wil je ook je auto verzekeren voor een extra aantal gevallen, zoals diefstal en storm? Dan is een WA + beperkt casco de perfecte keuze als collectieve autoverzekering. Bij een WA + volledig casco verzekering met je ook verzekerd voor schade aan jouw auto door een aanrijding, wanneer het buiten jouw schuld valt. Je kunt naast een basisverzekering ook kiezen voor een aanvullende verzekering als collectieve autoverzekering. Hierbij heb je ook weer keuze uit drie soorten verzekeringen. Met een ongevallenverzekering ben je ook verzekerd van als jij of een inzittenden invalide of overlijdt door een ongeluk. Bij een schadeverzekering ben je ook verzekerd als je passagier schade oploopt. Als laatst is er een rechtsbijstandverzekering, waarbij je verzekerd bent van juridische hulp bij een conflict. 

Zakelijke autoverzekering

Een zakelijke autoverzekering daarentegen is niet bedoeld voor een collectief zoals alle werknemers van een bedrijf, maar voor slechts de auto die je gebruikt voor jouw bedrijf. De auto die jouw bedrijf gebruikt kun je zakelijk verzekeren als je bijvoorbeeld regelmatig klanten bezoekt. Hierbij is het verstandig dat je inzichtelijk maakt wat de goedkoopste keuze is als je jouw auto zakelijk wilt verzekeren. Dit kun je doen door verschillende premies te vergelijken met elkaar en de basisverzekering te kiezen die het best past bij jouw wensen. Net als bij de collectieve verzekeringen, kun je een zakelijke auto ook verzekeren met drie soorten basisverzekeringen: de WA, WA + Beperkt Casco en WA + volledig Casco. 

Bestelautoverzekering

Heb jij een bestelauto tot je beschikking? Een bestelautoverzekering is dan vereist en verschilt van een zakelijke autoverzekering die in specifiek voor personenauto’s bedoeld is. Het onderscheid zit voornamelijk in het feit dat een bestelauto ook laadruimte heeft met een maximaal beladen gewicht van 3.500kg.

Voordelen

Het grootste voordeel van het aanschaffen van een bedrijfsauto is dat de kosten geboekt kunnen worden als zakelijke kosten. Denk hierbij aan APK en verzekering kosten, die je kunt aftrekken van je winst. Echter is het dan wel de bedoeling dat je niet meer dan 500 kilometer voor privé doeleinden rijdt. Als je de bedrijfsauto voornamelijk kiest voor zakelijke doeleinden, kun je ook financial lease overwegen.

Total
0
Shares
Previous Article
photo of person driving

Houd je hoofd erbij: mag je je telefoon gebruiken in de auto?

Next Article

Geautomatiseerde urenregistratie: dit zijn de voordelen 

Related Posts
Lees meer

Is Batavia Casino betrouwbaar?

Sinds 1 oktober is het toegestaan om online te gokken in Nederland. De Nederlandse toezichthouder, de Kasspelautoriteit, heeft…