Waterkoker Action, Lidl en Aldi & meer goede budgetwaterkokers

Een waterkoker is natuurlijk een heel handig apparaat om ervoor te zorgen dat water sneller een kookpunt bereik dan wanneer je een ketel op het fornuis zet. Maar eerlijk is eerlijk. De ene waterkoker is niet de andere waterkoker. Hoe dat komt en waar je op moet letten, dat vertellen we jou graag in deze blog. Daarnaast delen we ook nog een hele rits met goede budgetwaterkokers voor jou. Zodat jij de juiste in huis kan halen! 

Waterkokers zijn simpele apparaten. Er zit een reservoir voor het water, er zit een handvat aan want het wordt natuurlijk heet, er zit een schakelaar aan om ‘m aan en uit te zetten en het belangrijk: er zit een verwarmingselement in waardoor het water kan opwarmen. Vroeger gebeurde er nog weleens ongelukken met waterkokers die bijvoorbeeld maar bleven koken of die door konden branden wanneer er te weinig water in zat. Tegenwoordig zijn alle waterkokers voorzien van bimetaalschakelaar dat voorkomt dat een verwarmingselement kan doorbranden, dit wordt ook wel droogkookbeveiliging genoemd.  

De eerste waterkoker

Over heel de wereld wordt er al decennia theegedronken. Eerder werden ketels dan ook altijd boven het vuur gehangen, dit gebeurde tot zeker eind van de 19e eeuw. De eerste elektrische waterkoker werd door een timmerman van Electric Company in Chicago geïntroduceerd. Het was toen 1891. Het was toen nog een verwarmingselement in een apart gedeelte dat onderwater kwam te staan. Het duurde nog tot 1922 tot het eerste bedrijf ingebouwde verwarmingselementen gebruikte voor de waterkokers. De jaren die hierop volgden zorgen ervoor dat de waterkoker steeds beter en beter werd. Tot niemand meer zonder een waterkoker kan! 

Waar vind je vandaag de dag nou een budgetwaterkoker? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Home Essentials glazen waterkoker

Bij de Action vinden we een waterkoker van Home Essentials. Voor een klein bedrag vinden we een prachtige glazen waterkoker. Het is een combinatie van glas en kunststof. Wat vooral leuk is, is dat er een licht wordt gegeven waardoor je kunt zien hoe ver het water is dat wordt gekookt. Mede met de glazen buitenkant heeft dat een heel mooi effect. Het vermogen van deze waterkoker is 2200 watt en de kabellengte is 67 centimeter. Met deze waterkoker kun je in een handomdraai een heerlijk kopje theezetten, of ga je toch lekker voor een soepje of een kopje koffie? Het kan allemaal met deze handige glazen waterkoker! Je kan deze waterkoker bestellen online via de website van Action of je haalt ‘m op bij een winkel bij jou in de buurt! 

Kijk hier voor deze Home Essentials glazen waterkoker van de Action

Silvercrest RVS waterkoker 1,7 liter van Lidl 

Ben jij op zoek naar een waterkoker met meer dan genoeg inhoud? Dan kan deze waterkoker met 1,7 liter wel iets voor jou zijn. De buitenkant is gemaakt van RVS. Hierdoor is het makkelijk schoon te maken en kan het heel wat jaren mee. Er zit een origineel Strix®-thermostaatsysteem in en dat voor een kleine prijs. Daarnaast kun je heel gemakkelijk de waterstand aflezen. En zit er een uitneembare kalkfilter in. Ook deze waterkoker is beschermd tegen droog koken. Voor het koken van 1 liter water moet je ongeveer een kooktijd van 2 minuut en 50 seconden aanhouden. Het vermogen in de waterkoker is 3100 watt. De kabellengte is 35 centimeter. Je kan het treffen als deze waterkoker in de winkel ligt, maar het handigste is om deze waterkoker van de Lidl online te bestellen. Hier hebben ze namelijk meer dan dat ze hebben in de winkel op het gebied van non-food-producten. 

Bekijk hier deze Silvercrest RVS waterkoker van 1,7 liter van de Lidl

Op dit moment zijn er geen waterkokers bij de Aldi. Maar we hebben nog een paar goedkope exemplaren voor je gevonden!

Philips Series 3000 HD9318/20

Bij Bol.com vinden we deze mooie waterkoker van Philips. Met deze waterkoker kun je heel erg snel ervoor zorgen dat je water hebt gekookt. Dit komt mede doordat er gebruik wordt gemaakt van een platverwarmingselement, hierdoor kun je lekker snel het water koken. Ook ideaal als je bijvoorbeeld ervoor wilt zorgen dat pasta sneller wordt gekookt. Dan kan je beter een waterkoker aanzetten dan een pan met koud water op het vuur te zetten. En dat niet alleen, ook deze waterkoker is beschermd tegen droog koken. Veilig en makkelijk dus! Ook de reviews voor deze goedkope waterkoker zijn erg goed. Denk aan: mooi design, maakt weinig geluid en precies zoals ik had verwacht. 

Bekijk hier deze Philips Series 3000 HD9318/20 van Bol.com

Tristar WK-3372 – Waterkoker – 1 Liter

Wie het heeft over budget apparaten heeft het natuurlijk al snel over Tristar. Een merk dat vaak voor weinig geld goede apparaten weet te verkopen. Zo ook deze waterkoker. Het is dan ook een heel praktische waterkoker die je elke dag kan gebruiken natuurlijk. Water wordt opgewarmd door middel van het dompelelement. Dit is wel veilig, want hierdoor kan het nooit gebeuren dat de waterkoker maar door blijft koken. Hierdoor krijg je natuurlijk onveilige situaties. Er zit een inhoud van 1 liter in. Het is goed om te weten dat deze waterkoker niet snoerloos is. De deksel is wel voorzien van een handig filter dat goed bestand is tegen kalk. Een simpele en veilige waterkoker voor weinig geld dus! Ook de reviews van het product zijn goed, vooral goede prijs/kwaliteitsverhouding wordt er genoemd. 

Bekijk hier deze Tristar WK-3372 – Waterkoker – 1 Liter van Bol.com

Total
0
Shares
Previous Article
Hoeveel verdient populaire vlogger Don de Jong met Youtube?

Wat is loonheffingskorting? Betekenis en uitleg

Next Article

Naw gegevens: dit zijn NAW Gegevens + voorbeelden

Related Posts