Geautomatiseerde urenregistratie: dit zijn de voordelen 

Vind jij het als ondernemer elke keer weer een flink gedoe: de urenregistratie? Vaak is een planner of een administratie medewerker er uren per week en per maand mee bezig. Controleren, fouten opsporen en corrigeren. Allemaal tijd dat je veel beter kunt besteden. De oplossing? Geautomatiseerde urenregistratie. In deze blog vertellen we jou daar veel meer over! 

Hebben we het over de urenregistratie dan hebben we het natuurlijk over het moment dat medewerkers hun uren bijhouden. Vaak draait het hierbij om begin- en eindtijden. Maar eventueel ook pauzes worden hierin opgenomen. En natuurlijk vakanties, verlofdagen of dagen dat een medewerker ziek is. Het draait hier om precieze uren. Want juist die nauwkeurigheid is heel belangrijk. Iets wat nog weleens verkeerd gaat wanneer de urenregistratie niet geautomatiseerd is. 

Voordeel #1: minder fouten

Wanneer de urenregistratie wordt geautomatiseerd zal je opmerken dat er veel minder fouten worden gemaakt. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en dat is absoluut ook zo wanneer personeel het zelf met de hand moet doen. Denk aan verkeerde tijden of pauzes die niet juist worden weergegeven. Zodra de urenregistratie volledig geautomatiseerd is zal je merken dat er minder fouten in de registratie zitten. Geautomatiseerde urenregistratie is dus veel meer nauwkeurig dan wanneer iedereen zijn of haar uren zelf moet invullen in het systeem. Daarnaast kun je de uren vaak koppelen aan de personeelsplanning, waardoor je ook helder hebt wanneer er gaten in de planning zitten. 

Voordeel #2: het bespaard tijd 

We zeiden het net al even, maar urenregistratie kan ervoor zorgen dat je veel uren kwijt bent in het jaar aan controleren en corrigeren. Op het moment dat het geautomatiseerd is, is het vaak een kwestie van een uitdraai maken. Personeel hoeft niet meer constant uren in te vullen en het hoeft ook niet allemaal nog gecontroleerd worden. Win-winsituatie dus! 

Voordeel #3: betere controle op de gewerkte uren 

Als je een groot bedrijf runt met veel medewerkers dan kan het lastig zijn om alle uren bij te houden. Door een geautomatiseerd systeem kun je vaak met één druk op de knop zien wie te veel uur heeft gewerkt, wie nog veel vakantiedagen kan opnemen of overuren en wanneer mensen ongeoorloofd afwezig zijn. Je hebt dus veel meer grip op de gewerkte uren en uren waar medewerkers recht op hebben. Meer structuur zorgt voor betere controle. En dat is niet alleen in belang van het bedrijf, maar ook personeel moet regelmatig vrije dagen opnemen voor een gezond mogelijke werksfeer. 

Productiviteit en efficiënte 

Als we de voordelen van een geautomatiseerde urenregistratie moeten opsommen dan zouden we dus zeggen dat het vooral goed is voor de productiviteit. Niet alleen van medewerkers op de vloer, maar ook administratieve medewerkers die uren moeten controleren en goedkeuren. Daarnaast heb je veel meer overzicht waardoor je duidelijk ziet welke medewerkers te veel uren hebben gewerkt of juist meer uren kunnen werken. Het zorgt voor minder fouten en dat vergroot het werkgeluk op de werkvloer! Want fouten opsporen en herstellen, dat kost een hoop tijd en vaak ook frustratie.

Total
0
Shares
Previous Article

Alle soorten zakelijke autoverzekering op een rijtje

Next Article

Vermogensbeheer: dit wil je erover weten 

Related Posts
Lees meer

Is Batavia Casino betrouwbaar?

Sinds 1 oktober is het toegestaan om online te gokken in Nederland. De Nederlandse toezichthouder, de Kasspelautoriteit, heeft…