Vermogensbeheer: dit wil je erover weten 

Het beheren van vermogen is niet voor iedereen bedoeld. Wanneer jij veel vermogen hebt – veel geld hebt op bank – dan kan het verstandig zijn om professionele hulp te hebben. Geld dat gewoon op de bank staat wordt vaak met de tijd minder waard. Terwijl het hebben van een financieel plan ervoor kan zorgen dat je geld gaat groeien. In deze blog vertellen we jou daarom meer over vermogensbeheer. 

Mensen met veel geld kunnen zelf aan de slag met beleggen of investeren in bepaalde doelen of bedrijven. Maar wat je vaak ziet is dat men geen zin heeft, de tijd niet heeft of juist de expertise niet heeft om het vermogen te beheren. Want bijvoorbeeld beleggen neemt altijd risico’s met zich mee. Net zoals het investeren van grote bedragen. Daarom kan het slim zijn om professioneel advies in te winnen bij een partij die hier alle verstand van heeft, denk bijvoorbeeld aan Evi beheer. Zij kunnen dan voor jou aan de slag gaan met jouw vermogen. Met als doel om je vermogen niet te laten slinken met de tijd, maar juist te laten groeien. 

Waaruit kan vermogen bestaan?

Vermogen is eigenlijk meer een verzamelnaam voor verschillende vormen van activa. Denk aan aandelen, obligaties, onroerend goed, grondstoffen of cash. Het kan gaan om het vermogen van één persoon, maar het kan ook gaan om het vermogen van een bedrijf of een organisatie. 

Wat houdt vermogensbeheer in? 

Als iemand kiest voor vermogensbeheer dan bestaat dit vaak uit meerdere taken. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een goed beleggingsplan. Maar ook alles wat bij beleggen hoort, zoals het beheren van de portefeuille, het selecteren van beleggingen en het monitoren van de prestaties van de beleggingen. Vaak stem je vooraf af wat de taken precies zijn. Naast het beheren van beleggingen kan het ook zijn dat degene die het vermogensbeheer regelt met nieuwe strategieën komt of andere doelstellingen gaat formuleren. Alles met als doel om het geld te laten groeien. 

Kost vermogensbeheer geld?

Je kunt je voorstellen dat iemand die jouw vermogen beheert dit natuurlijk niet voor niets doet. Het kost dus geld om iemand aan de slag te laten gaan met jouw vermogen. Vaak is het wel zo dat de opbrengst meer zal zijn dan de kosten, waardoor je onderaan de streep meer winst behaald wanneer iemand er voor jou mee bezig gaat dan wanneer je het ongeroerd op de bank laat staan. 

Vanaf welk bedrag kom je in aanmerking voor vermogensbeheer?

Laten we eerlijk zijn: vermogensbeheer gaat vaak niet vanaf een paar tientjes op je spaarrekening. Hoewel er geen vaste richtlijnen zijn, wordt het wel aangeraden voor mensen of bedrijven met een vermogen van meer dan 100.000 euro. Uiteraard kan de samenstelling van dit vermogen verschillen. Denk aan de opbouw van obligaties, beleggingen en onroerend goed. Uiteraard kun je ook onder dit gigantische bedrag je laten adviseren op het gebied van vermogensbeheer. Als je kiest voor vermogensbeheer raden we je daarnaast aan om altijd onderzoek te doen en meerdere partijen te spreken. Het gaat tenslotte om een hoop geld! 

Meer weten over beleggen en vermogensbeheer? Bekijk dan ook even deze video!

Total
0
Shares
Previous Article

Geautomatiseerde urenregistratie: dit zijn de voordelen 

Next Article
person holding banknotes

Waarom is een lening van vijfhonderd euro interessant?

Related Posts