Stappenplan bij het starten van je onderneming

Heb jij plannen om je eigen onderneming te starten? Wat gaaf! Maar ook erg spannend natuurlijk. Er komt veel op je af. Waar moet je eigenlijk allemaal aan denken? Waar vraag je nou die zakelijke lening als starter aan? Qredits biedt de beste financiering voor ambitieuze, startende ondernemers. En niet alleen financiering, maar ook coaching, tools en gratis trainingen. Zo maak je er een succes van!

Wie ben jij als ondernemer?

Met behulp van een stappenplan heb jij meer overzicht en weet je precies aan welke zaken je allemaal moet denken. Kom er ten eerste achter wat voor ondernemer jij bent. Ben jij sterk in innoveren? Of juist niet? Op het moment dat je dit weet, dan geeft het jou ook een richting in het soort onderneming die je wilt opzetten. Maar weet je het toch niet zo goed? Doe dan een ondernemerstest! Deze kan je hierbij helpen. De test laat zien waar je écht goed in bent en waar je net wat extra hulp bij kunt gebruiken. Bij Qredits bieden we zo’n test gratis aan. Kijk daarnaast ook eens bij een ondernemersscan.

Wat voor bedrijf?

Wat voor bedrijf ga je starten? Handig om daar van tevoren over na te denken. Waar ligt je passie? Wat vind je geweldig om te doen? Kies iets wat naast je hobby ook tegelijkertijd je beroep is. En maak de keuze of je iets gaat maken of juist verkopen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een dienst gaat leveren. Vind je dit allemaal nog lastige vragen? Ga dan eens in gesprek met vrienden en familie. Zo kun je sparren over jouw kwaliteiten.

Schrijf een ondernemingsplan!

Heb jij al een ondernemingsplan? Dit is namelijk erg belangrijk. Start hiermee nadat je weet wat voor bedrijf je gaat starten. Het ondernemingsplan laat je nadenken over de markt, concurrenten, prijs en de manier waarop jij je gaat onderscheiden. Toch kan het best lastig zijn om de plannen die je in je hoofd hebt op papier te krijgen. Daarom bieden ze bij Qredits verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het schrijven van het ondernemingsplan. Denk bijvoorbeeld aan een e-learning Ondernemingsplan Schrijven of het sjabloon Financieel Plan. En heb jij deze gedownload? Dan hoef je alleen nog maar een aantal vragen, testjes, video’s en voorbeelden in te vullen. Zo heb jij een kant- en klaar plan.

Kies een naam en rechtsvorm

Vervolgens kies je een naam. Een naam moet herkenbaar zijn en blijven hangen. Belangrijk is om even te controleren of de naam niet al bestaan. Bij deze naam hoort natuurlijk ook een logo. Hierbij kun je kiezen voor een slogan of een pay-off. Daarbij kun je iets zeggen over waar je voor staat of iets over je product of dienst. Voordat je gaat starten moet je zorgen dat je een rechtsvorm voor je bedrijf hebt gekozen. Jouw keuze heeft namelijk invloed op je aansprakelijkheid en je belastingverplichtingen. Voorbeelden van rechtsvormen zijn een eenmanszaak, VOF, BV, stichting en vereniging.

Andere belangrijke zaken

Heb je ondertussen een bedrijfsnaam en rechtsvorm gekozen? Schrijf je dan in bij de Kamer van Koophandel. Zo regel je automatisch je BTW nummer en aanmelding bij de belastingdienst. En dan de administratie. Niet het allerleukste werk. Maar wel heel belangrijk. Zorg ervoor dat je administratie voldoet aan de eisen die worden gesteld. Zo heb jij goed inzicht in je kosten en uitgaven. Daarnaast brengt ondernemen risico’s met zich mee. Verdiep je daarom in de verzekeringen die je nodig hebt. Denk aan arbeidsongeschiktheid of een bedrijfsverzekering.

Klaar voor de start? Go!

Ga van start! Want alles is rond en geregeld. In je ondernemingsplan heb je al nagedacht over hoe je klanten gaat vinden. Zorg ervoor dat je deze acties uitwerkt en een vaste klantenkring opbouwt. En kom je erachter dat je zakelijk krediet nodig hebt om je bedrijf op te starten? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Qredits. Op de website kun je je wensen invullen waarna je een indicatie van je maandbedrijf krijgt. Heb je toch advies nodig? Vul dan de kredietscan in. Succes!

Total
0
Shares
Previous Article

5 tips: hoe onderzoek ik crypto voordat ik ze koop?

Next Article

Heeft de Hashgraph-technologie een kans om de Blockchain in de nabije toekomst te vervangen?

Related Posts