Waarom investeren in gaming aandelen de toekomst is

Dat mensen investeren in aandelen, is algemeen bekend. Waarschijnlijk associeer je het investeren in aandelen met mensen die handelen op de beurs, de koers afwachten en in moeilijke en ingewikkelde indexen of EFT’s Wist je echter dat aandelen ook populair zijn in hele andere markten? Zo zijn er steeds meer mensen die investeren in aandelen op de gaming markt. Benieuwd waarom dit zo populair is geworden en wat de toekomstverwachting hiervoor is? Wij bespreken het in dit artikel.

Gaming aandelen

Gaming aandelen zijn in wezen niet heel verschillend van ‘reguliere’ aandelen, de manier van handelen werkt hetzelfde. Toch is het inhoudelijk wel anders. De gaming industrie is momenteel zo groot dat het zelfs groter is dan de film- en muziekindustrie samen! Onder de gaming industrie vallen ook online casino’s, bijvoorbeeld Gratis Gokken, die de laatste jaren ook alleen maar populairder zijn geworden. De laatste jaren werd er steeds vaker veel geld ingezet op grote gametoernooien, waar grote of bekende gamers het tegen elkaar opnemen. Vaak gebeurt dit op platforms zoals Twitch of Youtube.

Categorieën

Gaming aandelen worden vaak opgesplitst in drie verschillende categorieën. Daaronder vallen bedrijven die de games ontwikkelen, produceren en op de markt brengen, bedrijven die gamesoftware ontwikkelen, en bedrijven die gaming-consoles ontwikkelen. Als je wilt investeren in gaming-aandelen, dan neem je in de meeste gevallen een longpositie met derivaten, bijvoorbeeld CFD’s. Zonder dat je de data hiermee direct bezit, is het mogelijk te speculeren. Je kunt hiervan profiteren wanneer de CFD’s een positieve beweging in de koers maken. Op het moment dat je kiest voor een shortpositie, kun je juist verdienen aan het tegengestelde beeld – de onderliggende waarde verkoop je als het ware, waardoor je van een neerwaartse beweging in een koers kunt profiteren.

black keyboard

De populairste gaming aandelen

Als je wilt beginnen met investeren, dan is het misschien goed om te weten welke gaming bedrijven momenteel het populairst zijn om in te investeren. Daarom sommen we de meest populaire bedrijven even voor je op. Op de eerste plaats staat “Activision Blizzard Inc”, een Amerikaans videogamebedrijf uit Californië. Onder andere grote games als World of Warcraft, Candy Crush en Call of Duty komen uit hun koker. Op de Nasdaq staat dit bedrijver onder de ATVI-ticker. Ook is het onderdeel van de S&P 500. Dit bedrijf wordt gevolgd door Nvidia, een productent van computer hardware en de maker van een van de beste grafische chips die momenteel verkrijgbaar is. De derde in het rijtje is Nintendo, een wereldberoemd gamingmerk die Mario en Pokémon produceerde, maar ook de Wii en nintendo DS en Switch in het leven van veel gamers bracht.

Online investeren: de toekomst

Onlangs zaten een aantal investeerders van Bitcoin nog bij Jinek aan tafel om te vertellen waarom digitale activa en bezittingen de toekomst zijn. Sommige mensen hebben niet eens meer een bankrekening, maar hebben al hun bezittingen via digitale currencies zoals Bitcoin. Ook aandelen, bijvoorbeeld in de gaming industrie, zullen naar verwachting steeds populairder worden. Dat komt onder meer doordat meer mensen als zzp’er werken, en ze hun eigen pensioen moeten verdienen. Investeringen in online markten zijn dan een goede optie.

Total
0
Shares
Previous Article

Investeren in Bitcoin - tips om je op weg te helpen

Next Article

Leuke bezigheden voor het weekend

Related Posts