Investeren in Bitcoin – tips om je op weg te helpen

Investeren in Bitcoin. Voor sommige mensen is dit een dagelijkse bezigheid en een grote hobby, voor anderen een ver van hun bed show. Mocht jij tot deze tweede groep behoren maar wel geïnteresseerd zijn in de aankoop van deze cryptomunten, dan is het niet gek dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Er is zo ontzettend veel mogelijk en je hoort waarschijnlijk van iedereen om je heen zoveel verschillende verhalen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij geven je graag een aantal tips om je op weg te helpen, zodat je met een goed gevoel jouw eerste crypto kunt kopen.

Verdiep je goed in de verschillende platformen en type cryptomunten

Voordat je start met het investeren in Bitcoin, is het onwijs belangrijk om je goed te verdiepen in alle platformen en verschillende type cryptomunten. Aangezien de crypto markt tegenwoordig zo populair is, is het helaas zo dat je niet iedereen meer kunt vertrouwen die zegt je te willen helpen. Zo zijn er eigenlijk maar een aantal grote platformen waaronder Litebit en Binance waarvan je sowieso weet dat deze betrouwbaar zijn en er op het moment al zoveel over geschreven is (ook over de mindere kanten) dat je bij wijze van elk aspect van een platform kunt vergelijken met die van een ander.

Ook als het aankomt op de verschillende type cryptomunten is het belangrijk om je goed in te lezen. Zo kan het zijn dat je bij een cryptomunt denkt aan een munt waarmee je ook daadwerkelijk kunt betalen, maar er zijn ook talloze crypto’s waarmee je bijvoorbeeld belegd in enkel een algoritme. Daarnaast heb je naast Bitcoin ook nog andere munten waaronder Ethereum, Cardano en Litecoin. Kortom, genoeg om je in te lezen.

Start met een klein bedrag en investeer verstandig

Heb je eenmaal de knoop doorgehakt en ervoor gekozen om te investeren in crypto, dan is het tijd om het bedrag te bepalen dat je erin wilt investeren. Hier kan het verstandig zijn om te beginnen met een klein bedrag, om op deze manier een beetje feeling te krijgen met de markt en het proces. Ook is het belangrijk om je te beseffen dat het aankopen van Bitcoins niet altijd positief hoeft uit te pakken en je dus ook geld kunt verliezen. Investeer daarom altijd met geld dat je kunt missen, zodat je later niet in de problemen komt.

Buy low, sell high en raak niet in paniek

We kunnen ons voorstellen dat het in het begin misschien heel verleidelijk kan zijn om crypto te kopen op het moment dat deze flink hoog in waarde zit. Toch is dit niet slim, aangezien deze hierna ook weer kan kelderen en je hem hierdoor heel simpel gezegd voor een veel te hoge prijs hebt gekocht. Het beste moment om een munt te kopen is dan ook wanneer deze in een dip zit. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop Elon Musk een tweet eruit stuurde welke de koers enorm liet zakken – het ideale moment om te beleggen. 

Zoals je merkt kan een koers dus enorm fluctueren. Het belangrijkste is dan dus ook om geen enkel moment in paniek te raken en te blijven zitten waar je zit. Zakt de munt enorm in waarde? Geen paniek, deze kan na een aantal dagen weer bijtrekken. Zit de munt in een enorme piek? Dit kan een lastige situatie zijn omdat de verleiding waarschijnlijk super groot is om te cashen. Toch kan het in sommige gevallen juist verstandig zijn om niét te verkopen en te wachten op wellicht een nog groter stijging. 

Hou altijd wat cryptomunten achter de hand

Besluit je om toch te cashen en je cryptomunten te verkopen, dan kan het verstandig zijn om altijd wat munten te laten staan. Mocht de koers dan doorstijgen, kan je hier alsnog van profiteren.

Zoals je uit bovenstaande wellicht kunt opmaken is het kopen van Bitcoins niet iets wat je zomaar van de een op de andere dag besluit te gaan doen. Mocht je het nou echt allemaal veel te spannend of ingewikkeld vinden, laat je dan altijd adviseren door een (goed aangeschreven) professional. Mocht je eenmaal ingestapt zijn dan rest ons nog maar één ding om te zeggen: enjoy the ride!

Total
0
Shares
Previous Article
pexels-photo-259132.jpeg

De hoogste bedragen die ooit zijn gewonnen in het casino

Next Article

Waarom investeren in gaming aandelen de toekomst is

Related Posts