De 4 populairste alternatieven voor Ethereum

In 2015 ontwikkelde een groep blockchain ontwikkelaars ‘s werelds eerste blockchain voor slimme contracten: Ethereum. Ethereum is uitgegroeid tot het grootste platform voor gedecentraliseerde financiële toepassingen met een waarde van meer dan €100 miljard euro.

Maar hoewel Ethereum in zijn zevenjarig bestaan veel succes heeft geboekt, is het relatief duur in gebruik geworden en heeft het problemen met schaalbaarheid. Dus proberen andere ontwikkelaars alternatieven te ontwikkelen. In dit artikel bespreken we enkele alternatieven voor mensen die van plan zijn om Ethereum te kopen. Deze alternatieven hebben Ethereum in marktkapitalisatie nog niet overtroffen maar ze zijn toch interessant genoeg voor mensen die interesse hebben om te investeren in cryptocurrencies.

Solana

Solana is een ander smart contract platform dat hoge snelheden, schaalbaarheid en lage transactiekosten belooft. Het steeg naar de top 10 cryptocurrencies na enorme investeringen van durfkapitalisten en grote crypto namen. Zo investeerden Sam Bankman-Fried, de miljardair oprichter van crypto exchange FTX, en het in China gevestigde crypto hedge fund Sino Global Capital zwaar in deze munt. Solana is te koop op de meeste crypto platformen zoals anycoindirect.eu.

Cardano

Cardano is uitgevonden door Ethereum mede-oprichter Charles Hoskinson. Het is een blockchain netwerk dat ontwikkeld wordt op basis van peer-reviewed onderzoek. Hoewel het stevig is genesteld in de top 10 munten qua marktkapitalisatie, is het een laatkomer als we spreken over Ethereum concurrencten. Cardano maakte slimme contracten-en dus gedecentraliseerde financiële toepassingen pas mogelijk in de tweede helft van 2021. Cardano is ook te koop op de het platform van Anycoin Direct.

Avalanche

Avalanche is een blockchain bestaande uit drie ketens, de X, P en C keten. Gecombineerd vervullen de ketens – die tokencreatie, slimme contracten en proof-of-stake validatie afhandelen – in grote lijnen dezelfde functie als Ethereum; het is een andere blockchain die slimme contracten mogelijk maakt maar dan alleen sneller en goedkoper. De eigen token van de blockchain, AVAX, steeg in 2021 enorm in waarde, gestimuleerd door grote investeringen van bedrijven als Three Arrows Capital.

Polkadot

Polkadot is bedacht door Gavin Wood, een van de medeoprichters van Ethereum, die vastbesloten was om de problemen van Ethereum op te lossen met een nieuwe blockchain. In tegenstelling tot Ethereum, dat werkt volgens een “hub and spoke” model (ETH zit in het centrum van de blockchain en zijn miners verwerken alle smart contract transacties), laat Polkadot zijn smart contracts onafhankelijk van de hoofdchain lopen. De slimme contracten van Polkadot kunnen draaien op zogenaamde parachains, die kunnen worden beveiligd door hun eigen token, niet alleen door DOT. Polkadot is ook te koop op de het platform van Anycoin Direct.

Total
0
Shares
Previous Article

Het belang van persoonlijk hypotheekadvies

Next Article

De beste truffels voor de juiste prijs 

Related Posts