Dit zijn de voordelen van een persoonlijke lening 

Er hangt soms nog een beetje een taboe op het lenen van geld. En dat terwijl iedereen weleens geld heeft geleend. Denk bijvoorbeeld maar eens aan iets kopen dat je achteraf kunt betalen. Dat is al een kleine vorm van een lening. Een persoonlijke lening kan voor veel situaties een uitkomst bieden. In deze blog vertellen we jou meer over de voordelen van een persoonlijke blog! 

Wist je dat je online heel veel te weten kunt komen over verschillende persoonlijke leningen? Door te kiezen voor persoonlijke leningen vergelijken kun je ontdekken welke persoonlijke het beste bij jouw situatie past. Het vergelijken van persoonlijke leningen bij een vergelijkingssite is vandaag de dag 100% betrouwbaar. 

Waarom een persoonlijke lening?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij graag een persoonlijke lening wilt aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan het geld lenen voor een nieuwe auto. Of wil je graag een verbouwing realiseren maar mis je nog een beetje geld. Dan kan een persoonlijke lening de uitkomst bieden. Het is niet zo dat je elke keer een beetje geld krijgt, bijvoorbeeld om de maand door te komen. Een persoonlijke lening sluit je af bij een kredietverschieter. Je krijgt dan in één keer een bepaald bedrag op je rekening waarmee je dus bijvoorbeeld de auto kunt financieringen.  

Een persoonlijke lening is dus vooral bedoeld om grote uitgaves in één keer te doen. Een bank of leningverstrekker kan vragen waar je het geld voor wilt gebruiken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Je mag dus zelf bepalen wat je met het geld gaat doen, mits je maar kunt aantonen dat je het bedrag ook weer kunt terugbetalen. 

Weinig risico’s aan een persoonlijke lening

Geld lenen gebeurt niet zomaar, daar maak je van tevoren goede afspraken over. En er wordt ook altijd gekeken hoeveel je precies kunt lenen. Zo spreek je af wat de periode is dat je het geld leent en hoeveel je per keer terugbetaald. Ook spreek je af wat de hoogte van de rente is. Het bedrag wordt tussendoor niet duurder. Ook kun je vaak tussentijds nog meer afbetalen, mocht je dat graag willen. Hierdoor wordt de hoogte van de rente vaak weer lager. Er zitten op deze manier dus weinig risco’s aan het aanvragen van een persoonlijke lening.

Maar zitten er dan ook nadelen aan een persoonlijke lening?

We kijken dan wel naar de voordelen van een persoonlijke lening, maar misschien vraag jij je ook wel af of er ook nadelen aan een persoonlijke lening zitten. Zoals je kunt verwachten zitten er ook wel wat nadelen aan een persoonlijke lening. Het grootste nadeel is dat je altijd meer betaald dan dat je leent. Dat komt omdat je rente over het bedrag betaald. Er is dan ook geen enkele lening volledig gratis. Bij sommige leningen zit je ook wat langer aan de betaling vast. Kies daarom altijd voor zo snel mogelijk aflossen van een lening. Dan is de schuld afgelost en hoef je niet onnodig te veel rente betalen. 

Wil je meer weten over verantwoord geld lenen? Lees dan hier verder!

Total
0
Shares
Previous Article
focused man writing in account book at table

Economie versus Econometrie: wat is het verschil?

Next Article
industrial machine during golden hour

Van Oligarchie tot Overvloed: Hoe Saoedi-Arabië Rijk werd

Related Posts