5 tips voor een stressvrije zakenreis 

Zakenreizen kunnen hectisch en stressvol zijn, maar met een beetje voorbereiding kunnen ze naast professionele ontwikkelingen en nieuwe zakenrelaties ook nieuwe ervaringen met zich meebrengen. Hier zijn onze tips om je te helpen het meeste uit je eerstvolgende werkreis te halen.  

Goede planning is het halve werk

De sleutel tot een succesvolle zakenreis is een goede planning. Zorg ervoor dat je reisdocumenten, accommodatie en werkbenodigdheden op orde zijn. Voor je werkbenodigdheden kan een Tech Survivalkit een redder in nood zijn. Bekijk de ExpressVPN Tech Survivalkit checklist. Jouw kit bevat alles wat je nodig hebt om onderweg verbonden en productief te blijven. Zorg dus dat je alle benodigde apparaten, snoeren en adapters bij je hebt.

Zorg voor je reisverzekering. Heb je een doorlopende reisverzekering? Controleer je polis voor je reis begint. Een persoonlijke reisverzekering dekt niet altijd claims gemaakt over zakenreizen. Heb je een zakelijke reisverzekering of als je een werkgever hebt, vraag het na bij je werkgever of HR-afdeling. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, mocht er iets gebeuren dan ben je nog verder van huis.

Wees op alles voorbereid: Van last minute wijzigingen in plannen tot verloren bagage, er kan van alles gebeuren tijdens een (zaken)reis. De beste manier om met onverwachte situaties om te gaan is om er zo goed mogelijk op voorbereid te zijn. Houd een lijst met contactpersonen voor noodgevallen bij de hand. Volgens het tv-programma Radar neem je het beste voor de zekerheid reservekleding mee in je handbagage als je een vergadering hebt bij aankomst.

De eerste indruk is belangrijk, dus zorg ervoor dat je je gepast kleedt voor vergaderingen en presentaties. Je wilt niet overdressed en niet underdressed verschijnen in een vergadering. Kies voor kleding waar je je comfortabel in voelt. Je wilt je niet ongemakkelijk voelen, maar je wilt er ook niet uitzien als een toerist.

Bespaar op onkosten

Zakenreizen gaan vaak over meer dan alleen de kortst mogelijke reistijd – bedrijven willen geld besparen waar ze kunnen. Wees voorbereid en zoek de juiste informatie over  vluchten, huurauto’s en hotels. Let wel op waarop je bespaart, websites die gespecialiseerd zijn in het vinden van de goedkope tickets hebben volgens de consumentenbond minder voordelige voorwaarden dan als je direct bij een luchtvaartmaatschappij boekt. Je kunt ook besparen door te reizen buiten het hoogseizoen of door midweek te reizen in plaats van in het weekeind.  

Work hard play hard, geniet een beetje van je reis

Maak tijd om te genieten van de stad die je bezoekt en profiteer van de unieke ervaringen en sfeer die de stad te bieden heeft. Zie een zakenreis als een gelegenheid om nieuwe plaatsen te verkennen en erop uit te gaan. Bekijk de populairste bezienswaardigheden en attracties in de buurt zodat je het gevoel hebt een beetje op vakantie te zijn.  Leer je medereizigers kennen of zoek verbinding met de lokale bevolking of expats. Er zijn altijd mogelijkheden om nieuwe vrienden of zakelijke connecties te ontmoeten. Maak optimaal gebruik van je vrije tijd. Vergeet niet rust te nemen – als je goed uitrust, ben je productiever en geniet je meer van je trip. 

Met deze tips in het achterhoofd kun je er zeker van zijn dat je volgende zakenreis soepel verloopt  en dat je een goede indruk achterlaat! 

Total
0
Shares
Previous Article

Volg deze 3 stappen voor een succesvol online sollicitatiegesprek!

Next Article
infinity pool near beach

Voorbereidingen voor een langdurige reis: wat moet je regelen?

Related Posts