Alles wat je moet weten over het aanvragen van een energielabel voor een woning of bedrijfspand

Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden tegenwoordig steeds belangrijker. Het aanvragen van een energielabel is dan ook essentieel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning of bedrijfspand is, van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-onzuinig). Maar waarom is een energielabel zo belangrijk en waar kun je dit aanvragen? Dat zijn vragen waar wij in dit artikel antwoord op zullen geven. We vertellen je alles wat je moet weten over het aanvragen van een energielabel voor je woning of bedrijfspand. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Waarom is het belangrijk om een energielabel aan te vragen?

Sinds begin 2021 is het wettelijk verplicht om een geldig energielabel te hebben wanneer je jouw woning of bedrijfspand wilt verkopen of verhuren. Dit energielabel moet je kunnen tonen aan potentiële kopers of huurders. Sinds 1 januari 2023 zijn eigenaren van bedrijfspanden groter dan 100 vierkante meter zelfs verplicht om minimaal een energielabel C te kunnen tonen. Heb je geen geldig energielabel tijdens de overdracht? Dan is de kans groot dat je een boete krijgt.

Waar kan ik een energielabel aanvragen?

Bij Label-UP ben je aan het juiste adres voor het snel en accuraat aanvragen van een betaalbaar energielabel voor allerlei soorten vastgoed. Daarnaast kunnen gecertificeerde specialisten van dit bedrijf je voorzien van het juiste verduurzamingsadvies. Of het nu gaat om een woning, kantoor of winkel, bij Label-UP ben je verzekerd van deskundige dienstverlening.

Wat kost het aanvragen van een energielabel?

De energielabel tarieven worden vaak bepaald op basis van de oppervlakte van een woning of bedrijfspand. Bij Label-UP wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt in appartementen (100 vierkante meter), eengezinswoningen (101-249 vierkante meter) en vrijstaande woningen (250 vierkante meter of groter). Daarnaast wordt ook onderscheid gemaakt in verschillende oppervlakten van bedrijfspanden. Zo kun je bijvoorbeeld voor €485,- een energielabel aanvragen voor een bedrijfspand tot 100 vierkante meter. Het type energielabel dat jouw woning of bedrijfspand uiteindelijk krijgt heeft geen invloed op de kosten. 

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Wanneer je een energielabel wilt aanvragen volg je verschillende stappen. Allereerst maak je een afspraak met een energieadviseur. Vervolgens komt deze adviseur bij je langs voor een energiemeting. Hierbij wordt het energieverbruik in kaart gebracht op basis van verschillende factoren. Vervolgens wordt beoordeeld welk energielabel het bedrijfspand of de woning krijgt. Uiteindelijk ontvang je het energielabel dat de komende 10 jaar geldig is.  

Total
0
Shares
Previous Article

Het vinden van de perfecte vacatures voor finance controllers

Next Article

Hoe leef je als een goede geldwolf?

Related Posts