Dit is waarom huren soms beter is dan beleggen

Vandaag de dag zijn er heel wat mensen die ervoor kiezen om te beleggen in vastgoed. Hoewel beleggen in vastgoed een prima manier is om vermogen op te bouwen is het niet zo dat het altijd beter is dan sparen. In sommige gevallen is het beter om gewoon te huren en om weg te blijven van het vastgoed. Ben je nu benieuwd waarom huren soms beter is dan een hypotheek afsluiten voor je nieuwe beleggingspand? Lees dit artikel dan zeker even door op je gemak. In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Huren biedt meer flexibiliteit

Een van de belangrijkste redenen waarom wij je zouden aanraden om te huren is dat het flexibiliteit biedt. Dit is iets wat je bij het kopen van vastgoed eigenlijk niet hebt. Huurders kunnen verhuizen naar een nieuwe locatie als ze dat willen. Of ze kunnen kiezen voor een grotere woning zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de verkoop van de woning die ze nu hebben. Bovendien biedt huren meer flexibiliteit wat betreft de duur van het huurcontract. Er zijn verhuurders die speciale  huurcontracten van maand tot maand bieden. Ga dit maar eens proberen bij een reguliere koopwoning

Huren is minder duur vooraf

Het kopen van onroerend goed vereist vaak een aanzienlijke aanbetaling en afsluitkosten. Dit is natuurlijk een flinke financiële last, al helemaal als het je eerste pand is wat je koopt. Huren daarentegen vereist meestal een waarborgsom en de huur van de eerste maand. Dit maakt het de meest betaalbare optie voor degenen die niet een fortuin opzij hebben gezet. Heb je het wel opzij gezet dan is vastgoed op de lange termijn vaak wel goedkoper. Al hangt dit natuurlijk volledig af van de voorwaarden die van toepassing zijn op jouw nieuwe hypotheek.

Huren vergt geen onderhoud

Een van de grootste voordelen van huren is dat de verhuurder verantwoordelijk is voor onderhoud en reparaties. Dit kan huurders op de lange termijn veel tijd en geld besparen. Dit komt natuurlijk door het feit dat de huiseigenaren zelf verantwoordelijk zijn voor de kosten van reparaties en onderhoud. Bovendien hoeven huurders zich niet bezig te houden met duurzaamheidsprojecten zoals het plaatsen van zonnepanelen of warmtepompen. Wil je het jezelf makkelijk maken dan is het huren van een woning echt een van de beste dingen die je maar kunt doen.

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen over de voordelen van huren ten opzichte van beleggen in vastgoed. Door deze vele voordelen is huren zo gek nog niet. Het is dan ook zeker niet zo dat huren weggegooid geld is. Dankzij de lage kosten vooraf en de hoge mate van flexibiliteit is het één van de beste keuze voor starters die graag op zichzelf willen gaan wonen voor het eerst.

Total
0
Shares
Previous Article

Dé beste tips voor het aanvragen van zakelijk krediet

Next Article
ceiling lamp above a table in a kitchen

De nieuwste trend: houten jaloezieën

Related Posts