Duurzame haarverzorging (en goed voor de portemonnee!)

Je gebruikt het dagelijks en je hebt het altijd in de badkamer staan: shampoo. Een product die standaard op het boodschappenlijstje staat, want je komt liever niet zonder te zitten. Nu we steeds bewuster naar het milieu (en ons boodschappenlijstje) kijken, is het natuurlijk fijn om hier en daar een duurzame oplossing mee te pakken. In deze blog gaan we jou meer vertellen over duurzame haarverzorging, wat ook nog eens een milieuvriendelijk alternatief is! Over win-wins gesproken 😉

Wat is duurzame haarverzorging

Kort samengevat houdt duurzame haarverzorging rekening met de impact op het milieu en sociale aspecten. Merken met duurzame haarverzorging maken bewuste keuzes als het gaat om bijvoorbeeld ingrediënten en verpakkingen, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de gezondheid van het haar. Kenmerken van duurzame haarverzorging zijn:

  • Natuurlijke en/of biologische ingrediënten: die zowel vriendelijk zijn voor zowel het haar als het milieu, en niet schadelijk voor het milieu en de gezondheid
  • Verpakkingsminimalisatie, of minder gebruik van plastic: dit wordt vaak bereikt door het gebruik van recyclebare of herbruikbare verpakkingen zoals glas of karton. 
  • Beschikbare navul-verpakkingen
  • Cruelty-free of vegan: dit betekent dat de producten niet getest zijn op dieren en geen dierlijke ingrediënten bevatten
  • Waterbesparing: duurzame haarverzorging moedigt ook waterbesparing aan

Kun je besparen op haarverzorging?

Door het kiezen voor duurzame haarverzorging draag je bij aan het milieu en ondersteun je verantwoorde praktijken in de haarverzorgingsindustrie. Het leuke is: er is ook een product waarmee je kunt besparen op allerlei aspecten! Een goede tip om te besparen op je shampoo, is om je vloeibare shampoo te vervangen voor een vaste shampoo. Een shampoobar gaat langer mee dan een vloeibare shampoo, mits deze goed worden bewaard op een droge plek. Zo overleeft één shampoobar meerdere vloeibare flessen shampoo. De shampoobars van HappySoaps zijn zuinig in gebruik. Ga je op reis met alleen handbagage, dan is een shampoobar ook een ideale oplossing. Zo heb je geen last meer van een limiet op het aantal ml en bespaar je ook nog eens ontzettend veel gewicht! HappySoaps biedt ook conditionerbars aan die perfect passen bij de shampoobars, zodat je jouw haircare helemaal compleet kunt maken. Aangezien HappySoaps helemaal plastic-vrij is en de verpakkingen van karton zijn, bespaar je al met al ook ontzettend veel plastic. 

Duurzame tips voor blond haar

Je wilt jouw geblondeerde haren natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden, door de levensduur van je geblondeerde haren te verlengen. Daarom hebben we een aantal duurzame tips op een rijtje gezet voor blond haar:

  • Was je haren minder vaak: hierdoor kan de kleur sneller vervagen. Gebruik tijdens het wassen ook een sulfaatvrije shampoo speciaal voor geblondeerd haar. Hierdoor wordt het haar minder droog. 
  • Gebruik kleurversterkende producten: een speciaal haarproduct om het geblondeerde haar te behouden is een zilvershampoo. Zo heeft HappySoaps ook een speciale zilvershampoo shampoobar om het blonde haar te verfrissen! Een zilvershampoo bevat paars pigment om ongewenste gele tonen te neutraliseren.
  • Hydrateer en voed je haren: geblondeerd haar kan droog en kwetsbaar zijn, dus het is belangrijk om het haar goed te verzorgen. Gebruik regelmatig een voedend haarmasker om de vochtbalans te herstellen en de haarschubben te sluiten. 
  • Bescherm het haar tegen de zon: dit kan de kleur van geblondeerd haar vervagen of het haar uitdrogen. Je kunt haarproducten met UV-bescherming gebruiken of een hoed of pet dragen.

Meer tips? Bekijk alles wat je moet weten over haarverzorging op Haarspullen.nl!

Total
0
Shares
Previous Article

Onmisbare gadgets voor iedere student

Next Article

Waarop letten bij het inrichten van je thuiswerkplek?

Related Posts