Onmisbare gadgets voor iedere student

Ook klaar om na de zomervakantie je leven als student in te luiden in je nieuwe studentenkamer? Dan breekt er vast en zeker een enorm spannende tijd voor jou aan! De juiste apparatuur en gadgets kunnen je helpen je studentenleven nét even wat makkelijker in te gaan, of je dat nu thuis doet of in je nieuwe studentenwoning. Wij verzamelden een aantal dingen die jouw studententijd vast en zeker gaan verrijken.

Een goede laptop

Misschien een open deur, maar niet onbelangrijk om te noemen: een goede laptop valt tegenwoordig onder de basisbehoeften van iedere student. Een kwalitatief sterke laptop voor studenten is niet al te zwaar en beschikt over genoeg ruimte. De programma’s die jouw curriculum vereist zijn vaak geen kattenpis, wat inhoudt dat de laptop die je gebruikte op de middelbare school vaak niet meer voldoet. Raadpleeg voor het schooljaar begint je hogeschool of universiteit, over welke systeemeisen je laptop moet beschikken. Hierop gebaseerd kan je een keuze maken die in lijn ligt met jouw specifieke budget en wensen.

Een bluetooth speaker en oortjes

Ook zo klaar met dat gezeur met de snoertjes van je oortjes of koptelefoon? Je eigen muziek luisteren wanneer je dat wilt, gaat een stuk gemakkelijker en sneller wanneer je over een bluetooth set oortjes of speaker beschikt. Zo kan jij je favoriete tunes of podcasts gewoon altijd overal luisteren. En moderne speakers – die niet eens zo duur zijn – hebben vaak óók nog eens een aardig goed bereik met een mooie bas. Ideaal voor een huisfeestje, dus!

Ergonomisch aan het werk

Hoofdpijn, rugklachten of een stijve nek? Het kan zijn dat je werkplek niet ergonomisch genoeg is ingericht. Wanneer we te lang in een verkeerde positie verkeren, kunnen er klachten ontstaan – en laat thuis studeren nou nét uren kunnen duren! Een laptophouder, ergonomische muis of goede bureaustoel kunnen drastisch verschil maken in je studie-ervaring. En planten mogen dan geen gadget zijn, maar voorzien je wel van wat extra frisse lucht. Een beetje groen in je kamer is dan ook geen overbodige luxe.

Terug naar de basis

Hoewel we tegenwoordig eigenlijk alles op onze device tevoorschijn toveren, is het soms gewoon een stuk fijner om van papier te leren of lezen. Een printer is dan ook wel zo handig om te hebben, ook al is het er maar één om te delen met je medebewoners. Verslagen moeten trouwens ook gewoon nog uitgeprint worden, en daarnaast kan je voor presentaties gewoon lekker aantekeningen maken, krassen en markeren. Leren van papier is bovendien nog steeds effectiever bewezen dan van een scherm. De beste printer voor jou is compleet afhankelijk van je gebruik.

Keukengadgets

Je studententijd is, naast je studie, ook gewoon een tijd waarin je veel ontdekt over het volwassen leven. Zelf leren koken hoort daar dus ook bij! Een keukenmachine, digitaal weegschaaltje, of mixer: al deze gadgets kunnen je helpen om jouw culinaire skills wat beter te ontwikkelen. Investeer in een goede smoothiemaker of blender om jezelf te voorzien van wat benodigde vitamientjes. En vergeet het koffiezetapparaat niet – het zwarte goud zal je namelijk ongetwijfeld door wat slapeloze studienachten heen gaan trekken!

Total
0
Shares
Previous Article

Passief geld verdienen door te investeren in vastgoed

Next Article

Duurzame haarverzorging (en goed voor de portemonnee!)

Related Posts