Geld besparen door accu van je iPad te vervangen

Manieren om geld te besparen zijn er in tal van verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan het overstappen naar een andere verzekeraar, om zo de premie van je verzekeringen te verlagen. Of denk aan het verlagen van de thermostaat in huis, om je energieverbruik terug te dringen. Een derde voorbeeld: het laten repareren van elektronica, in plaats van het vervangen hiervan. Denk eens aan het laten uitvoeren van een iPad reparatie bij ThePhoneLab, wanneer je tablet snel leeg is of niet meer op lijkt te starten. Niet alleen het vervangen van de accu is hierbij interessant; datzelfde geldt voor het vernieuwen van de batterij in je iPhone of Samsung smartphone. In dit artikel lees je meer over de besparing die het oplevert. 

Vaak verkeert een iPad nog in goede staat bij een zwakke accu 

Op het moment dat je een iPad al na een paar uur op moet laden, kan dit een impuls zijn om op zoek te gaan naar een nieuw model. Dat is zonde, want vaak verkeren de overige onderdelen van de iPad nog in een goede staat. Denk aan de camera, de luidspreker en bijvoorbeeld de hardware aan de binnenzijde van het model. Het vervangen van de iPad is hiermee onnodig duur. Ter illustratie: voor een nieuwe batterij betaal je tussen de 100 en 200 euro, terwijl het vervangen van de volledige iPad al snel meer dan 500 euro kost. 

Bij een telefoon is de kostenbesparing nog groter. Het nieuwste model van Apple of Samsung kost meer dan 1.000 euro tegenwoordig. Daar waar het vervangen van de accu hooguit een paar honderd euro kost. Met een nieuwe accu aan boord gaat het toestel weer een lange tijd mee. 

Slimme tips om accu in goede conditie te houden 

Het laten uitvoeren van een iPad reparatie is interessant bij een zwakke accu, maar kijk ook naar de manieren waarop je de accu zelf in een goede conditie kunt houden. Probeer het accupercentage bijvoorbeeld zo veel mogelijk tussen de 30 en 70 procent te houden. Dat voelt wellicht wat gek, daar je de accu het liefst oplaadt tot 100 procent. Onderzoek laat zien dat dit voor meer slijtage aan de accu zorgt, dan wanneer je deze oplaadt tot maximaal 70 à 80 procent. Zorg er daarbij voor dat je de iPad niet gebruikt als deze aan de oplader ligt. Het heeft een negatieve impact op de accuduur.  

Total
0
Shares
Previous Article

Hoeveel levert goud inkoop op?

Next Article

Budgetvriendelijk wonen: 5 x Slimme inrichtingstips

Related Posts