Budgetvriendelijk wonen: 5 x Slimme inrichtingstips

Sta je op het punt te verhuizen, wil je je huis opnieuw inrichten of ga je op jezelf wonen, dan is het belangrijk om te weten dat de kosten voor het inrichten van je huis aardig kunnen oplopen. Als je dan ook nog een huis hebt dat kaal wordt opgeleverd, is het ook noodzakelijk om na te denken over vloeren, muren en raambekleding. Ook deze items zijn zeker niet goedkoop, maar door slim te zijn, kun je toch besparen op het inrichten van je huis. Wil jij een gezellige inrichting, maar heb je een beperkt budget? Hier zijn enkele slimme inrichtingstips die je absoluut niet wilt missen.
 

Maak een budgetplan

Voordat je echt meubels, verlichting zoals inbouwspots voor de keuken en decoratie gaat kopen is het belangrijk om een financieel plan op te stellen. Bekijk vooraf hoeveel je kunt besteden aan je interieur, zoals meubels, verlichting en decoratie en doe ook research en bekijk wat realistische kosten gaan zijn. Door een budgetplan te maken voorkom je overbesteding en je zorgt er tevens voor dat je gerichter kunt gaan zoeken binnen je eigen budget.

Hou aanbiedingen goed in de gaten

Uiteraard een inkoppertje, maar hou vooral alle aanbiedingen in de gaten. Maak er een gewoonte van om iedere week (digitale) folders te bekijken zodat je geen enkele aantrekkelijke aanbieding mist. Heel vaak heb je bij verschillende winkels zeer goede aanbiedingen, zoals kortingsacties op vloeren, verf, badkamer spotjes en meubels. Ook in de maand oktober heb je bij veel bekende webshops aanbiedingen op alles wat te maken heeft met interieur, van meubels tot aan accessoires. En vergeet ook zeker Black Friday niet, rondom deze dag heb je meestal veel aantrekkelijke kortingsacties en kun je heel fijn voordeling shoppen.

Ga voor tweedehands

Je huis inrichten hoeft niet per se met het nieuwste van het nieuwste, ook tweedehands meubelen en accessoires kunnen heel leuk zijn! Bezoek regelmatig verschillende kringloopwinkels en kijk ook zeker op websites waar je tweedehands spullen kunt kopen, zoals Marktplaats en online veiling websites waar je vaak voor weinig veel leuks kunt scoren. Op deze websites vind je niet alleen meubels maar ook regelmatig kun je er complete keukens, badkamers of vloeren vinden en hiermee kun je een hoop geld besparen.

Knap oude meubels op

Ben je een beetje handig, knap dan oude meubels op en maak ze weer als nieuw. Heb je bijvoorbeeld een leuk kastje gekocht bij de kringloopwinkel, met een lik verf en nieuwe handgreepjes kun je er binnen een mum van tijd iets heel moois van maken.

Maak gebruik van mooie accessoires

Je inrichting wordt natuurlijk een stuk gezelliger met mooie accessoires en dit hoeft niet eens veel geld te kosten. Er zijn tegenwoordig genoeg winkels waar je goedkoop de leukste accessoires kunt vinden. Ook kun je gebruik maken van natuurlijke spullen zoals schelpen, stenen, gedroogde bloemen of takken om je interieur mee op te fleuren. Het voordeel is dat deze items vaak gratis zijn en toch maken ze je huis een stuk gezelliger. En vergeet ook zeker niet regelmatig een bezoekje te brengen aan een kringloopwinkel, ook hier kun je zeker de mooiste accessoires vinden die ook nog eens uniek zijn.

Het creëren van een mooi interieur hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Met een slim financieel plan, door aanbiedingen in de gaten te houden en ook gebruik te maken van tweedehands, kun jij je huis ongetwijfeld heel gezellig inrichten.

Total
0
Shares
Previous Article

Geld besparen door accu van je iPad te vervangen

Next Article

4 manieren om water te besparen

Related Posts