4 manieren om water te besparen

Water besparen is zowel goed voor de portemonnee, als goed voor het milieu. Door water te besparen helpen we de beschikbare watervoorraden voor de toekomst te behouden, zullen we minder water hoeven op te pompen, wat energie scheelt, en voorkomen we de kans op watertekorten. Maar hoe doe je dat nou? water besparen. Hier zijn 4 manieren waardoor jij zelf water kunt besparen.

Een waterbesparende douchekop.

Vervang je normale douchekop door een waterbesparende douchekop, of ook wel genoemd, een ‘’low-flow’’ douchekop. Deze douchekop is zo ontworpen dat hij de hoeveelheid water die tijdens het douchen wordt gebruikt aanzienlijk vermindert, maar er nog wel voor zorgt dat je dit tijdens het douchen niet merkt. Dit gebeurt door gebruik te maken van aërator technologie. In dit proces wordt er lucht aan het water toegevoegd waardoor de waterdruppels kleiner worden. Hoewel de waterhoeveelheid wordt verminderd, zal je hier tijdens het douchen niets van merken. Een waterbesparende douchekop kopen is een kleine investering die grote voordelen oplevert voor zowel het milieu, als voor je portemonnee.

Toilet met een dubbele spoelstand

Een toilet met een dubbele spoelstand is een toilet dat twee verschillende standen heeft voor het doorspoelen. Deze twee spoel opties zijn ontworpen zodat de gebruiker water kan besparen door de keuze te geven om het toilet volledig door te spoelen of gedeeltelijk door te spoelen. Een volledige spoeling is bedoeld om een grotere hoeveelheid afval weg te spoelen en vereist dus ook meer water. Ook wordt er een krachtige waterstroom gebruikt waardoor het toilet volledig wordt geleegd. De gedeeltelijke spoeling is bedoeld om kleinere hoeveelheden afval weg te spoelen en hier is dus ook minder water voor nodig. De gedeeltelijke spoeling verbruikt minder water dan de volledige spoeling, wat resulteert in het besparen van water.

Repareer lekkages

Door regelmatig je huis op lekkages te controleren kun je veel water besparen. Zelfs de allerkleinste lekkages kunnen in de loop van de tijd aanzienlijk veel water verspillen. Het zal wellicht niet als eerste in je opkomen, maar om eens in de zoveel tijd een controle in je huis uit te voeren kan zeker geen kwaad.

Bewust met water omgaan

Het zijn kleine dingen die al een groot verschil kunnen maken. Door de kraan uit te draaien tijdens het tandenpoetsen en tijdens het doen van de afwas kun je al veel water besparen. Ook kun je veel water besparen door tijdens het schoonmaken van de oprit een bezem te gebruiken in plaats van een tuinslang. Tot slot is het beperken van de tijd die je onder de douche spendeert, ook een grote besparing op het waterverbruik. Dus, wil jij water (en dus geld) besparen? Volg dan deze tips!

Total
0
Shares
Previous Article

Budgetvriendelijk wonen: 5 x Slimme inrichtingstips

Next Article

Cryptocurrency en belastingen: hoe je je fiscaal kunt voorbereiden op crypto-investeringen

Related Posts