Vijf besparingstips voor ondernemers

Vijf besparingstips voor ondernemers

Iedere ondernemer kan besparingstips goed gebruiken. Het is een cliché dat het leven en ondernemen al duur genoeg is. Maar zoals met zoveel clichés is ook dit een waarheid als een koe. Een bijkomend voordeel is dat flinke besparingen voor nieuwe investeringsmogelijkheden kunnen zorgen. In dit artikel staan vijf tips waarmee je direct aan de slag kunt.

ICT leasen

Iedere ondernemer heeft goede ICT nodig. Zeker als je een vrij groot bedrijf hebt, is dit een behoorlijke investering. Daar komt nog bij dat ICT nogal onderhevig is aan snelle vernieuwing. Het liefst wil je met de tijd meegaan, maar daar moet je iedere keer je portemonnee voor trekken. Heb je al eens aan lease gedacht? Bij auto’s komt dit vaak voor, maar je kunt ook ICT leasen. Bedrijven zoals Leasemasters helpen je bij je aanvraag. Er zijn verschillende opties. Zo kun je in één keer alle computers vervangen of een kostbare upgrade van de serveromgeving laten uitvoeren.

Machines

Wat voor ICT geldt, geldt ook voor machines. Als je veel met machines werkt of dit wilt gaan doen, heb je waarschijnlijk al naar de kosten gekeken. Daar word je lang niet altijd vrolijk van. De financiële pijn wordt ietsje minder met machine lease. Je kunt je hierbij het beste laten bijstaan door een specialist. Samen kijken jullie naar het optimale pakket voor jouw onderneming. Vaak kun je een voor een periode van 5 tot 7 jaar leasen. Met de opbrengsten van de productie betaal je de maandelijkse aflossing.

Goede software

Er zijn taken die moeten gebeuren, maar ook een berg tijd kosten. En time is money, zoals je weet. Het gaat onder meer over de salarisadministratie en het invoeren van de declaraties. Door dit te automatiseren, bespaar je niet alleen op tijd, maar ook op kosten. Hierdoor krijg je weer meer mogelijkheden om te investeren of juist wat achter de hand te houden. Verdiep je eens in welke software er allemaal is. Je zult versteld staan over het ruime aanbod.

Een broodfonds

Voor sommige branches is een arbeidsongeschiktheidsverzekering nu al verplicht, de rest volgt in de toekomst. In ieder geval is het slim om nu al aan arbeidsongeschiktheid te denken. Een nadeel is dat dit prijzige verzekeringen zijn. Een broodfonds is een goed (en goedkoper) alternatief. In een broodfonds zitten meerdere ondernemers, die iedere maand een vast bedrag inleggen. Wanneer een van de deelnemers aan het fonds langdurig ziek is, krijgt deze persoon uitkering uit het gespaarde geld. Een extra voordeel van een broodfonds is dat je meteen nieuwe connecties opdoet.

Een financieel adviseur

Het is slim om een financieel adviseur in de arm te nemen. Hoewel je zelf ongetwijfeld de nodige kennis op financieel gebied hebt, is het handig als een externe specialist meekijkt. De adviseur kan waar nodig bijsturen en geeft je advies over investeringen en andere uitgaven. Je kunt ervoor kiezen om maandelijks contact te hebben, of twee keer per jaar. Net wat voor jouw situatie het beste uitkomt.

Total
0
Shares
Previous Article

De gids voor thuis fitnessen

Next Article
Deze investeringen maken jouw leven goedkoper

Deze investeringen maken jouw leven goedkoper

Related Posts