Deze investeringen maken jouw leven goedkoper

Deze investeringen maken jouw leven goedkoper

Dat alles altijd maar duurder wordt, is een veel gehoorde klacht. Het klopt, maar vreemd is het niet dat de prijzen stijgen. Dat is altijd al zo geweest en zal in de toekomst niet veranderen. Nu is het wel zo dat prijsstijgingen soms iets te gortig zijn, denk maar aan de torenhoge inflatie van kort geleden. Voor ondernemers zijn het mede door de prijsstijgingen zware jaren geweest. De eerdere klappen van de coronacrisis zijn ook nog niet helemaal geheeld, waardoor het aanpoten is. Deze investeringen zorgen ervoor dat het ondernemen goedkoper (en leuker) wordt.

Verbreed je kennis

Het is allemaal leuk en aardig dat externe adviseurs je helpen, maar wat als je hun kennis al in huis hebt? Dan hoef je hun vaak hoge uurloon niet langer te betalen. Bovendien is het zowel voor jezelf als je personeel leuk om zich te blijven ontwikkelen. Opleiders zoals MKPC hebben een ruim aanbod. Zo is het een optie om een opleiding projectmanagement te volgen. Je hoeft overigens niet direct voor een complete opleiding te kiezen, een cursus of workshop is ook een mogelijkheid.

Laat de trein soepel rijden

Als enkele radertjes niet goed lopen, heeft dit effect op het complete bedrijf. Het valt niet altijd mee om te signaleren wat er nu precies aan de hand is. Een goede opleiding om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen is Green Belt Lean Six Sigma. In deze opleiding leer je verschillende technieken om de problemen op te lossen en krijg je handvaten om op een effectieve manier oplossingen te bedenken. Het gevolg is dat de trein soepeler gaat rijden, de productiviteit omhoog gaat en de kosten dalen.

Software voor de administratie

De administratie is voor de meeste ondernemers niet de meest favoriete taak. Het is niet echt uitdagend en behoorlijk tijdrovend. Natuurlijk kun je er een of meerdere mensen voor inhuren, maar heb je al eens over software nagedacht? Er is bijvoorbeeld software voor de loonadministratie en voor HR-taken. Met goede software gebeuren zaken zoals het uitbetalen van de salarissen en verwerken van declaraties automatisch. Het gevolg is dat jij meer tijd en geld overhoudt.

Meer hybride werken

Sinds de coronacrisis wordt er meer en meer thuis gewerkt. Toegegeven, praktisch is het niet altijd. Maar het is wel een goede optie om in overweging te nemen. Om te beginnen levert het je werknemers een stuk minder stress op, omdat ze de dagelijkse file vermijden en rustig wakker kunnen worden. Voor jou scheelt het aanzienlijk in de reiskosten. Hybride werken is dan ook een mooie kostenbesparing. Je hoeft alleen maar in werkplekken voor thuis te investeren.

Huur bedrijfsmiddelen

Bedrijfsmiddelen zijn nodig en best duur. Je kunt de kosten verlagen door bedrijfsmiddelen niet aan te schaffen, maar te huren. Het voordeel hiervan is dat je het huurcontract snel kunt opzeggen zodra je de machine, auto of het apparaat niet meer nodig hebt. Ideaal om kosten te besparen zonder dat je onderneming hier last van heeft.

Total
0
Shares
Previous Article
Vijf besparingstips voor ondernemers

Vijf besparingstips voor ondernemers

Next Article

De 5 ingrediënten van een perfecte financiële toekomst met bitcoin

Related Posts