Hoeveel verdient populaire vlogger Don de Jong met Youtube?

Hoeveel verdient populaire vlogger Don de Jong met Youtube?

Wie is Don de Jong?

Don de Jong is een Nederlandse YouTuber en Vlogger. Don de Jong groeide op in Rijpwetering en heeft geen broers of zussen. Hij heeft ook een pacemaker, een apparaatje dat ervoor zorgt dat het in hart in het juiste ritme blijft pompen. Dat vertelde hij op Youtube aan zijn kijkers in 2015. Don de Jong startte in 2018 met vloggen. Sinds november 2018 zet hij dagelijks een vlog op Youtube. Via deze weg laat Don de Jong zien hoe hij leeft. Heel vaak hebben zijn vlogs een humoristische insteek maar de serieuze zaken in zijn leven komen ook zeker in beeld. Voor hij begon met vloggen maakte hij Q&A video’s, experimentenvideo’s en gamevideo’s. Hij schakelde over op dagelijks vloggen omdat het onregelmatige uploadschema dat hij had met zijn vorige video’s hem stoorde. Het dagelijks vloggen bleek een schot in de roos en Don de Jong heeft inmiddels een Youtube kanaal met meer dan 1 miljoen abonnees. En als je kijkt naar het toaal aantal views hoort Don de Jong bij de allergrootste Youtubers van Nederland. In korte tijd heeft Don de Jong een enorme aanhang vergaard op Youtube. Inmiddels heeft het kanaal van Don de Jong meer dan een miljoen abonnees. Door het grote aantal toegewijde volgers van zijn Youtube kanaal, heeft hij een enorm bereik en spreekt hij een zéér diverse en grote doelgroep aan. Dit is zeer aantrekkelijk voor bedrijven die hun producten willen promoten aan de doelgroep van Don de Jong. 

Hoeveel verdient Don de Jong?

Don de Jong maakte zijn Youtube kanaal aan op 4 april 2013. Mede dankzij zijn humoristische stijl werden zijn video’s vrijwel direct populair. Zoals je kon lezen in de vorige paragraaf maakt Don de Jong sinds 2 jaar dagelijkse vlogs. Omdat hij zoveel video’s maakt en upload op Youtube is het begrijpelijk dat hij hier aardig wat centjes aan overhoudt. Gemiddeld gezien verdien je met Youtube advertenties ongeveer 1 euro per 1000 views. Bij grote Youtube kanalen of populaire onderwerpen ligt dit bedrag soms iets hoger. Vlogs, tech video’s of video’s over financiële onderwerpen horen hier zeker bij.

Youtube advertenties
Don de Jong heeft heel wat video’s met meer dan 1.000.000 views. Over zijn gehele kanaal ligt het gemiddelde ergens rond de 500.000 views per video. Als we dan de regel van 1 euro per 1000 views voor Don de Jong zijn kanaal gaan toepassen, zou Don ongeveer 500 euro per video verdienen. Als je dan rekening houdt met zijn upload schema zou Don minstens 15.000 euro per maand aan advertentie inkomsten moeten verdienen. Uiteraard moeten hier nog kosten vanaf. Belastingen, kosten voor zijn management, freelancers en eventuele materialen voor video’s moet je hier nog van aftrekken.  

Merchandise en Sponsorships
Naast zijn inkomsten uit Youtube advertenties op zijn video’s verdient Don de Jong nog meer geld met andere zaken. Hij heeft bijvoorbeeld een eigen webshop waar hij merchandise verkoopt. De producten op zijn webshop variëren tussen 10 en 40 euro. Naast inkomsten uit advertenties en merchandising verdient Don ook geld met samenwerkingen en sponsorships. Vaak is dit de grootste bron van inkomsten voor Youtubers. Bedrijven betalen geld of sturen waardevolle producten op naar populaire Youtubers omdat ze op die manier hun doelpubliek kunnen aanspreken. We kunnen helaas niet exact weten hoeveel Don de Jong per maand verdient maar een weloverwogen schatting van 25.000 euro per maand zal niet ver van de realiteit zijn. 

  • Geschat jaarlijks inkomen: 300.000 euro
  • Geschat maandelijks inkomen: 25.000 euro
  • Geschat wekelijks inkomen: 6.250 euro
  • Geschat dagelijks inkomen: 893 euro
  • Geschat uurloon: 112 euro

Wat is het vermogen van Don de Jong?

Het exacte vermogen van Don de Jong berekenen kunnen we helaas niet. We kunnen wel een schatting maken van wat hij tot nu toe verdient heeft. Als we ervan uitgaan dat hij vooral sinds zijn dagelijkse vlogs veel verdient via Youtube advertenties en nu ongeveer 3 jaar bezig is, dan heeft hij ongeveer een bedrag van 900.000 bij elkaar gesprokkeld. Niet slecht voor een 22 jarige. 

Hoe en aan wat hij zijn geld en vermogen spendeert kunnen we wel zien. In verschillende video’s laat Don de Jong zien hoe hij zijn geld uitgeeft. Zo kocht hij verschillende auto’s zoals een Audi A3, Audi RS3, Audi RS6 en recent een gifgroene Lamborghini Huracan. De Lamborghini heeft een waarde van ongeveer 280.000 euro. Don kocht deze supercar op naam van zijn bedrijf zodat hij kon profiteren van de belastingtechnische voordelen. Deze supercar heeft 580 pk en 540 nm. Er zit een V10 motor in waarmee de Huracan van 0 naar 100 gaat in amper 3,4 seconden. Een echte supercar dus!

Naast mooie auto’s weten we ook dat Don de Jong onlangs en villa kocht in Roelofarendsveen. Zijn prachtige villa heeft een prijskaartje van maar liefst 787.500 euro. Daar komen nog kosten voor de koper bij wat betekent dat Don ruim 800.000 euro heeft betaald voor zijn nieuwe onderkomen. Deze aankoop geeft aan dat Don de Jong als vlogger op jonge leeftijd toch al over een mooi vermogen kan spreken. 

Lees ook eens:

Ruben Bontekoe: Wat is het vermogen van miljonair Ruben Bontekoe?

Won Yip vermogen: hoeveel verdient de horecakoning?

Peter Gillis vermogen: hoeveel verdient de ondernemer van Massa is Kassa?

Total
0
Shares
Previous Article

Geld verdienen vanuit huis: dit zijn enkele mogelijkheden

Next Article

Wie is Nina Warink? Alles wat je moet weten over Nina Warink

Related Posts
Lees meer

Gek van Goudkoorts!

Door de eeuwen heen zijn investeerders al gefascineerd door goud door zijn waardevastheid, schoonheid en zeldzaamheid. Of je…