Hypotheek afsluiten? Alle verschillende hypotheken op een rij:

Hypotheken veranderen ieder jaar opnieuw. Dit heeft te maken met wet- en regelgevingen. Wanneer jij vroeger een hypotheek afsloot was dit vaak een aflossingsvrije hypotheek. Inmiddels sluit je eerder een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek af. Je hebt dus veel verschillende hypotheken, maar welke hypotheek is echt van deze tijd en welke past bij jouw wensen?

Alle verschillende hypotheken: 

Wat betekenen welke hypotheken, en welke hypotheken zijn allang niet meer van deze tijd en welke zijn dat nog echt wel. Lees hier ook alles over hypotheek verhuur Woubrugge, voor specifieke hulp bij hypotheken.  

Annuïteitenhypotheek 

Bij deze hypotheek blijven de maandlasten gelijk. Het gaat hier om de bruto maandlasten. Nu bestaat deze uit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing. Naarmate de tijd vordert veranderen de verhoudingen van deze onderdelen, maar dus niet de maandlasten.

Aflossingsvrije hypotheek 

Dit was een hypotheek die vroeger veel werd verstrekt. Zo heb je een enorm fiscaal voordeel. Je mag je rente aftrekken van jouw inkomstenbelasting. Je houdt hierdoor de maandlasten erg laag. 

Spaarhypotheek 

Bij deze hypotheek zal je pas afbetalen aan het einde van de looptijd. Je spaart wel maandelijks je geld op, maar kan dit bijvoorbeeld investeren waardoor je rendement haalt uit je geld. Wil jij zo’n hypotheek afsluiten? Dan kan je een hypotheek afsluiten Sassenheim. Zij weten precies waarmee je geholpen kan worden. 

Levenhypotheek 

Heb je deze hypotheek dan betaal je alleen rente. Je premie leg je in je levensverzekering. Een gedeelte is spaargeld hiermee kan jij de hypotheek aflossen. Overlijd jij voor de volledige afbetaling dan kan er toch worden afgelost. 

Lineaire hypotheek 

Deze hypotheek lijkt heel veel op de annuïteitenhypotheek. Echter zal je bij deze iedere maand hetzelfde betalen aan rente en aan aflossing. Het blijft in een rechte lijn lopen. 

Hybride hypotheek  

Dit is een gecombineerde hypotheek. Je hebt een spaar en een beleggingshypotheek. Zo kan je zelf kiezen voor het risico dat je neemt. Hierdoor blijft je rente laag, maar speel je ook een beetje met je hypotheek. Het kan dus ook zijn dat door verkeerde beleggingen je langer vastzit aan je looptijd of achteraf meer moet aflossen. 

Nog meer hypotheken

Er zijn nog veel meer verschillende hypotheken. Zo heb je de: Bankspaarhypotheek, Beleggingshypotheek en de Krediethypotheek. Wil jij nu meer weten over hypotheken dan doe je er goed aan om eens in gesprek te gaan met een hypotheek adviseur. Er speelt op dit moment veel op gebied van hoge rentes voor een hypotheek. Bekijk hier een artikel dat daarover gaat. 

Total
0
Shares
Previous Article

5 geschikte at home activiteiten voor een avondje met je vrienden

Next Article

Zelf mijn boekhouding doen of niet?

Related Posts
Lees meer

Wat zit er in de meterkast?

Heb je weleens van een groepenkast gehoord? Hopelijk luidt het antwoord ‘ja’, want de groepenkast is een enorm…