Besparen op je lening

Wil je besparen op je huidige of nieuwe lening? Hier vind je handige tips zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je lening.

Een lening afsluiten doen we om allemaal verschillende redenen. Zo wil jij misschien je huis verbouwen of is het tijd voor een nieuwe auto omdat je oude auto stuk is gegaan. Een lening is dan een fijne manier om dit op te lossen. Maar let op: geld lenen kost geld.

5 tips voor besparen op je lening:

Ben jij op zoek naar een nieuwe lening?. Wij hebben handige bespaartips op een rij gezet. Zo betaal je nooit te veel. 

1.    Besparen op je nieuwe lening? Vergelijk! 

Dit is misschien wel de meest makkelijke tip die wij je kunnen geven: vergelijk leningen. Een lening aanvragen is supermakkelijk, en vergelijkingssites maken het nog makkelijker. Deze zorgen ervoor dat je de beste leningen op een rij kan zetten. Zo worden rentes met elkaar vergeleken en komt er altijd de meest gunstige rente voor jou als consument uit.  

2.    Leen nooit via een bestelling

Wanneer jij een grote aankoop doet, dan kan je soms een product op afbetaling kopen. Maar wees op je hoede, want kopen op afbetaling is een erg dure vorm van geld lenen. Het lijkt dus misschien heel aantrekkelijk, maar uiteindelijk betaal je er gewoon veel geld voor.

3.    Geen lange looptijden 

Een lening met een lange looptijd klinkt prettig. Je hoeft maar een klein bedrag af te lossen iedere maand. Maar een lange looptijd kost ook veel meer geld. Een korte looptijd is vaak veel gunstiger. Je bent snel van je schulden af.  

4.    Voorkom rood staan 

Bijna iedereen heeft wel eens geld geleend. Want wanneer je rood staat op je betaalrekening, dan leen je eigenlijk ook geld. Dit moet je echter zien te voorkomen, want rood staan op je betaalrekening kost veel meer aan rente dan een normale lening. Probeer dus altijd boven die 0 te blijven, hoe moeilijk het soms ook is. 

5.    Besparen op je bestaande lening

Heb je in het verleden een lening afgesloten? Ook dan kun je zeer waarschijnlijk besparen! . Want je kan namelijk je lening oversluiten naar een bank met een lagere rente. Aangezien de rentes het afgelopen jaar flink zijn gedaald, is de kans groot dat oversluiten een mooie besparing oplevert.

Total
0
Shares
Previous Article

Wat is WOZ-waarde en waarvoor wordt het gebruikt? 

Next Article

Hoe zorg je als werkgever dat chauffeurs op tijd rusten? 

Related Posts