Hoe zorg je als werkgever dat chauffeurs op tijd rusten? 

De afgelopen 2 jaar hebben we kunnen zien dat we massaal meer aanschaffen en bestellen. Hierdoor hebben transportbedrijven het drukker dan ook. En met hun de chauffeurs uiteraard ook. Maar een chauffeur moet op tijd rusten. Hoe zorg je er als werkgever voor dat je werknemers die rust ook pakken? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Allereerst is het goed om met je werknemers alles goed door te nemen. Veiligheid gaat tenslotte boven alles. Toch hebben we in het verleden gezien dat veel chauffeurs door de werkdruk het lastig vinden om te rusten. Met alle gevolgen van dien. De regel is dat chauffeurs na 4,5 uur ten minste 45 minuten onderbroken pauze nemen. En Als je chauffeur mag je niet meer dan 9 uur achter het stuur zitten. Maar wat als de werkdruk zo hoog is? Dan kan het zijn dat chauffeurs die rust niet nemen. 

De oplossing kan zijn transport software van inelo.com. Laten we hier eens dieper op in gaan. 

Kies voor transport software 

Door gebruik te maken van transport software kun je rekenen op een goede chauffeurs arbeidstijd analyse. Door hier gebruik van te maken komt er een kastje in de cabine van de chauffeur. Dit kastje kan precies uitlezen wat er allemaal gebeurt. Zo wordt het moeilijk om de rijperiode te overschrijden. Omdat het uiteraard gaat om mensen kan transport software ook onderscheidt maken tussen dagelijkse rijperiodes of bijvoorbeeld de periode verdeelt over 2 weken. Hoe vaak wordt er dan op tijd gestopt en hoe vaak wordt er toch nog door gereden? Ook worden de rusttijden op deze manier genoteerd. Rusttijden worden ook opgenomen in het systeem als de chauffeur bijvoorbeeld met de vrachtwagen op een veerboot of een trein staat. Dat is wel zo efficiënt! 

Data verzamelen

En dat niet alleen, er is namelijk nog meer! Alle informatie wordt overzichtelijk opgeslagen in het dashboard van de gegevensverzamelaar, wat vaak neerkomt op de opdrachtgever. Hierdoor wordt alles online gearchiveerd. Analyses en data kan op deze manier gemakkelijk onderzocht worden. Daarnaast is het ook goede manier om altijd op de hoogte te blijven van veranderingen op het gebied van regelgeving. Elk land kan namelijk veranderingen doorvoeren. Door gebruik te maken van een transport software kom je niet voor verrassingen te zien. 

Veilig van A naar B 

Zoals je kunt lezen is het gebruik van transport software een efficiënte en makkelijke manier om chauffeurs van vrachtwagen op een zo veilige manier van A naar B te brengen. En uiteraard ook weer terug. Door gebruik te maken van zo’n systeem zijn chauffeurs niet langer meer genoodzaakt om toch door te rijden. Door rijden kan tenslotte zorgen voor verminderen van de rijvaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan in slaap vallen achter het stuur of niet snel meer kunnen reageren omdat chauffeurs te lang hebben moeten rijden. 

Wist je dat dit systeem ook geschikt is voor zelfstandige vrachtwagenchauffeurs? Op deze manier kun je al jouw data veilig en goed opslaan. Ook wanneer jij kiest voor meer veiligheid op de weg. En begin jij net als vrachtwagenchauffeur? Hier lees je alles over de verklaring die je moet halen als vrachtwagenchauffeur. 

Total
0
Shares
Previous Article

Besparen op je lening

Next Article

<strong>Vijf tips om veilig te blijven als je online geld uitgeeft</strong>

Related Posts