Kom ik in aanmerking voor een creditcard?

man typing credit card details
Photo by Thirdman on Pexels.com

Heb je je eens goed verdiept in de voordelen van een creditcard? En heb je besloten om er eentje aan te vragen, maar weet je niet goed of je wel in aanmerking komt? Dan is deze blog voor jou. Hierin gaan we namelijk wat dieper in op de verschillende voorwaarden en acceptatiecriteria voor het aanvragen van een normale creditcard. Ook lees je in deze blog over andere mogelijkheden mocht je toch niet aan de gestelde voorwaarden en criteria voldoen.

Verschillende voorwaarden en acceptatiecriteria

Aan het aanvragen van een creditcard zijn acceptatiecriteria en andere voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden kunnen per aanbieder en per creditcard verschillen. De acceptatiecriteria zijn in grote lijnen bij iedere aanbieder hetzelfde. Zo moet je voor het aanvragen van een creditcard:

– Minimaal 18 jaar oud zijn

– In Nederland wonen en ook een Nederlands bankrekeningnummer (IBAN) hebben

– Een netto-inkomen van minimaal 1.150 euro per maand ontvangen

– In de laatste 5 jaar geen betalingsachterstanden hebben gehad die bij het BKR zijn geregistreerd

Zoals gezegd kan een creditcardaanbieder ook nog andere aanvullende voorwaarden hanteren. Vaak gelden er voor de luxere ‘gold’ of ‘premium’ creditcards strengere regels dan voor een ‘classic’ creditcard.

Andere opties wanneer je niet aan de voorwaarden voldoet

Voldoe je niet aan de acceptatiecriteria? Dan is dat natuurlijk erg jammer. Maar gelukkig zijn er ook nog andere opties wanneer je niet in aanmerking komt voor een standaard creditcard. Zo kun je als student bijvoorbeeld een studenten creditcard aanvragen. Mocht je studententijd al ver in het verleden liggen, dan kun je altijd nog gaan voor een creditcard zonder krediet. Bij deze creditcards wordt niet naar je inkomen gekeken. Iedereen kan een creditcard zonder krediet aanvragen. Het nadeel is wel dat je niet op krediet kunt kopen, maar altijd vooraf geld moet storten om te kunnen betalen. 

Ook een partner card aangevraagd door een familielid behoort tot de opties. En anders kun je altijd nog vragen of iemand anders borg voor je wil staan. Kortom, er is meer mogelijk dan je denkt!

Waar vraag ik een creditcard aan?

Voor het aanvragen van een creditcard kun je terecht bij je eigen bank. Bijna alle Nederlandse banken bieden verschillende soorten creditcards aan waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je ook een creditcard online aanvragen bij een bankonafhankelijke aanbieder. Hierbij maakt het niet uit bij welke bank je een betaal- en spaarrekening hebt.

Total
0
Shares
Previous Article
person holding banknotes

Waarom is een lening van vijfhonderd euro interessant?

Next Article

Checklist: kom ik in aanmerking voor een transitievergoeding? 

Related Posts