Wat zijn de trends op het gebied van raamdecoratie? 

Als het aan ons ligt, dan verdiepen we ons het liefst elk moment van de dag in interieurtrends, interieurprogramma’s (hallo Kopen Zonder Kijken) of woonmagazines. Hoewel ons digitale mandje vaak helemaal gevuld zit met allerlei accessoires die we in ons huis zouden willen toevoegen, zijn er ook een aantal zaken in huis waar zelfs de grootste interieur liefhebbers meer aandacht aan zouden mogen besteden. Denk bijvoorbeeld eens aan raamdecoratie. Naast dat raamdecoratie vooral functioneel moet zijn en je privacy moet kunnen bieden of moet kunnen verduisteren, kan raamdecoratie ook veel betekenen voor de sfeer in een ruimte. In dit artikel bespreken we de trends op het gebied van raamdecoratie anno 2022. 

Zachte materialen 

Rotan, bamboe en andere natuurlijke materialen zie je steeds meer terugkomen in huis. Het straalt rust uit, geeft een verbinding met de natuur en laat je wegdromen over eilanden waar deze materialen nog veel vaker gebruikt worden dan in Nederland. Natuurlijke materialen komen ook in raamdecoratie veel voor. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen vervaardigd uit linnen. Dit voegt een natuurlijk element toe in huis en straalt rust uit. Een groot voordeel aan (gekreukt) linnen: het valt niet op als je ze niet gestreken hebt. 

Kunststof kozijnen 

Je hebt natuurlijk het liefst dat geplaatste kozijnen lang mee kunnen en dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Voor beide punten is het dan een goed idee om te kiezen voor kunststof raamkozijnen, omdat deze heel makkelijk zijn in onderhoud en daarnaast ook duurzaam, omdat ze een lange periode mee kunnen. Kunststof kozijnen kunnen ook geleverd worden natuurlijke look and feel, zodat je het verschil met kozijnen van natuurlijk materiaal niet eens hoeft te zien of merken. Zo heb je de voordelen van een kunststof kozijn plaatsen, met het uiterlijk van een natuurlijk materiaal. 

Inbetween gordijnen

Een populair type gordijn is het inbetween gordijn. Dit type gordijn laat licht door maar biedt tegelijkertijd privacy. Dat maakt dat je ze ook uitstekend overdag kunt sluiten. Deze gordijnen zijn vaak gemaakt van licht materiaal waardoor ze een ruimte niet verduisteren, maar wel zorgen dat pottenkijkers geen kans hebben om naar binnen te spieken. De naam inbetween wordt gebruikt omdat deze gordijnen een combinatie zijn van een vitrage en een overgordijn.

Total
0
Shares
Previous Article

De beste truffels voor de juiste prijs 

Next Article

Hoe blijf je veilig online en hoe betaal je online? 

Related Posts