Vind een lucratieve side hustle

Heel wat mensen brengen uren door op het web. Een beetje scrollen, spelen in het online casino, of filmpjes kijken. Dat is natuurlijk helemaal geen probleem, maar wil je meer geld verdienen, overweeg dan een side hustle. Side hustles zijn activiteiten die je naast je werk doet om geld te verdienen. Lees hier alles over de side hustle en verdien een extra zakcentje.

De side hustle

Als je nog studeert of wat extra geld nodig hebt naast je vaste baan, kun je er iets bij doen. Het kan gaan om een bijbaantje als hondenoppas, maar ook om een baan als virtual assistant of het maken van je eigen podcast. De side hustle omvat al het werk naast je belangrijkste dagelijkse activiteiten, waar je geld mee verdient.

Schrijf een blog

Sommige mensen hebben een gave voor het spelen met woorden. Schrijf je heel gemakkelijk en kun je informatie goed overbrengen, dan kun je een blog starten. Je blog kan over van alles gaan. Over reizen, handwerken, opvoedtips en nog veel meer.

Je kunt hiermee geld verdienen door affiliate links te verwerken in je teksten. Klikt een lezer op deze link dan worden ze doorgestuurd naar een pagina waar ze een product kunnen kopen. Als ze dit product ook daadwerkelijk kopen, krijg jij hierover een bepaald percentage.

Verkoop je foto’s online

Maak je regelmatig foto’s waar andere mensen van onder de indruk zijn, verkoop ze dan online. Je kunt je foto’s verkopen aan zogenaamde stock websites. De meeste websites bieden je slechts een klein bedrag aan, maar verkoop je veel foto’s dan kan het toch oplopen.

Geef bijles

Ben je in het dagelijks leven leraar dan kun je die kwaliteiten ook na schooltijd inzetten. Je kunt dit zowel online doen als bij mensen thuis. Er zijn meerdere websites waar je je aan kunt melden. Je bepaalt zelf je uren en tarieven.

Wordt stemacteur

Vinden anderen dat jij een fijne stem hebt om naar te luisteren wordt dan stemacteur. Als stemacteur spreek je onder andere reclames in. Daarnaast helpen stemacteurs om AI-programma’s te trainen.

Verkoop producten online

Of je nu een leuk idee hebt voor oorbellen of bijzondere schilderijen maakt, verkoop ze online. Open bijvoorbeeld een Etsy-winkel om je eigen producten te verkopen. Het openen van een dergelijke winkel is gratis. Voor het plaatsen van producten wordt wel een bedrag in rekening gebracht.

Regel je zaken goed

Als je geld verdient met je side hustle dan moet je hierover waarschijnlijk belasting betalen. Hoeveel is afhankelijk van een aantal factoren. Ga naar de website van de belastingdienst voor meer informatie.

Het kan slim zijn om jezelf als zzp'er in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Houdt als zzp'er je financiën onder controle door je inkomsten en uitgaven goed bij te houden en belastingaangifte te doen.

Total
0
Shares
Previous Article

Wat bepaalt de maandelijkse kosten van een stacaravan?

Next Article

Dit maakt jouw autoverzekering duurder dan die van anderen

Related Posts