Hoe kun je als zzp’er je financiën goed regelen?

Wanneer je net bent gestart als zelfstandig ondernemer, dan is het natuurlijk verstandig om het een en ander op een rijtje te zetten zodat je zeker weet dat je een goede start maakt. Ook als je al wat langer voor jezelf aan het werk bent is het belangrijk om alles in orde te hebben. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor eventuele werknemers. Zo moet je ook je financiën in kaart blijven brengen, hieronder lees je precies hoe je dat kunt doen.

Zakelijke rekening

Allereerst is het belangrijk om je financiën te regelen via een zakelijke rekening. Ga dus richting de bank en maak een zakelijke rekening aan. Op die manier wordt het voor jezelf ook makkelijker om uitgaven van werk en privé gescheiden te houden. 

Daarnaast kun je ook geld lenen zonder gedoe via een zakelijke lening. Je kunt een zakelijke lening aanvragen voor je bedrijf, zodat je gemakkelijk investeringen kunt doen. Als je een kleine lening wil afsluiten kom je als particulier uit op een minilening. Als ondernemer ligt dat net iets anders, voor kleine bedragen kun je namelijk ook een zakelijke lening afsluiten

Een begroting maken

Daarnaast is het ook goed om eens in de zoveel tijd een begroting te maken. Op die manier houd je het overzichtelijk en weet je wat je uitgeeft in de maand. Ook is het belangrijk om alles te noteren wat voor bedragen je binnenkrijgt met je bedrijf. Zo houd je goed overzicht en heb je voor jezelf goed duidelijk hoeveel winst je hebt gemaakt en of je alles nog wel kunt betalen. 

Daarnaast is het ook goed om een lijst te maken met vaste uitgaven die je sowieso kwijt bent in de maand. Denk hierbij aan belastingen, verzekeringen, onkosten voor het pand en eventuele bedrijfsauto’s. Wanneer je dat op een rijtje hebt, kun je doorgaan met de rest. Op die manier houd je voor jezelf ook voldoende overzicht in je financiën.

Maak tijd vrij

Veel ondernemers hebben er last van, de administratie blijft maar komen en je hebt er geen zin in. Dan is het verstandig om tijd vrij te maken in je agenda, zodat je goed bezig kunt zijn om je administratie te regelen. Het is namelijk geen leuke klus en je hebt vast een heleboel andere dingen te doen. Toch is administratie enorm belangrijk om bij te houden, zorg er dan ook voor dat je genoeg tijd vrijmaakt zodat je met niks anders bezig hoeft te zijn.

Total
0
Shares
Previous Article

Ontdek dé tips voor het laten drukken van posters

Next Article
photo of person driving

Houd je hoofd erbij: mag je je telefoon gebruiken in de auto?

Related Posts