Welke verschillende bankrekeningen zijn er allemaal?

Wil jij een nieuwe bankrekening openen? Dan moet je wel het verschil weten tussen de verschillende bankrekeningen die er beschikbaar zijn. In deze blog zetten we een aantal voor de hand liggende bankrekeningen op een rij. 

Wanneer je er van afstand naar kijkt, dan kan je een verschil maken tussen twee bankrekeningen. Namelijk een bankrekening waarmee jij dagelijks betaald en jouw facturen betaald. En daarnaast kan je onderscheidt maken tussen een rekening waar je geld spaart: een spaarrekening. Toch kan je uit meer bankrekeningen kiezen dan alleen deze twee. Ook zijn deze twee bankrekeningen vaak aan elkaar gekoppeld. We duiken er even wat dieper in: 

Verschillende bankrekeningen en voordelen 

Ben jij ondernemer, dan bestaan er bankrekeningen die passen bij een zzp’er. Maar dat geldt ook voor studenten of wanneer jij getrouwd bent. Zo zijn er een aantal bankrekeningen met voordelen waarvan je kan profiteren. 

Ondernemersrekening 

Een zakelijke bankrekening is een bankrekening speciaal voor ondernemers. De laatste jaren zijn er steeds meer ondernemers bij gekomen en dat maakt dat er ook banken zijn die daarop in zijn gaan spelen. Zo heb je bijvoorbeeld Knab of SNS die speciaal een zzp rekening hebben voor als jij ondernemer bent, klik hier voor zo’n rekening. Als ondernemer zijn normaal gezien bankrekeningen duurder, maar met een speciale zakelijke rekening bespaar je flink op jaarbasis. Daarnaast is de online omgeving helemaal ingericht voor ondernemers met handige boekhoudtools en meer. 

Kinderrekening 

Misschien ken jij de pennymaat nog wel, dit was een extra die je kreeg wanneer je een kinderrekening afsloot bij een bepaalde bank. Andere banken waren dan weer sponsoren van een grote voetbalploeg waardoor je als kind een gratis bank kreeg. De kinderrekeningen zijn ervoor gemaakt om jouw kind vertrouwd te laten raken met geld. Zo zitten er vaak allerlei leuke toevoegingen aan vast waardoor jouw kind leert omgaan met geld en wat dat betekent. Kinderrekeningen zijn voor kinderen tussen de 0 en 11 jaar. 

Jongerenrekening 

Ben jij 12 jaar en ouder, dan is het tijd voor een jongerenrekening. Vaak is een rekening voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar. Deze rekeningen zijn overwegend gratis. Als ouder heb jij altijd inzicht in de bankzaken van jouw kind. Daarnaast bepaald de ouder nog steeds of het kind zelf zijn bankpas bij zich mag houden. Met een jongerenrekening kan je niet in het rood staan en is ook het aanvragen van een creditcard niet mogelijk. 

Gezamenlijke bankrekening 

Op een gegeven moment krijg je een partner en kan je ervoor kiezen om tot op een bepaalde hoogte fiscaal verbonden te zijn. Gezamenlijke bankrekeningen worden vaak gebruikt voor maandelijkse lasten. Dit kan zijn de huur, het tv-abonnement of een gezamenlijk sportschoolabonnement. Maar ook is er vaak een uitgebreide spaarmodule zodat je samen kan sparen voor dromen. Het voordeel is daarnaast dat je maar één pakket betaald bij een gezamenlijke rekening. 

Een bank die bij je past 

Er zijn tal van banken waaruit je kan kiezen. Een bank kiezen die bij je past kan nog best wel moeilijk zijn. Zo zijn er banken die investeren in groene en duurzame energie, maar er zijn ook nog veel banken die dit niet doen. Kijk dus goed voordat je een bankrekening opent bij een bank.  

Total
0
Shares
Previous Article

Hoe blijf je veilig online en hoe betaal je online? 

Next Article

Best gekozen zakelijke rekening: hier moet je opletten 

Related Posts